Najznámejšie filmové piesne a zvučky – tretie TOP 10

0
5280

Rodina AdamsovcovNedávno sme si spomenuli 10 a na druhý deň ďalších 10 najznámejších filmových skladieb. Samozrejme, nech sa vytvorí akýkoľvek rebríček, vždy tam bude chýbať niekoľko ďalších skladieb. Niektoré rebríčky do najznámejších skladieb zahŕňajú aj niektoré seriály, ktorým sa budeme tiež venovať, alebo šialenosti ako bezvýznamné lokálne filmy. Pre slovenského diváka však môže byť práve toto ďalších pár najznámejších skladieb. Už ich teda máme tridsať.

Mission Impossible
Kto by nepoznal americkú verziu Jamesa Bonda, ktorý dbá na kolektívnu prácu a predsa sa spolieha aj sám na seba? Ethan Hawk, čiže Tom Cruise, v každom jednom diely dnes už série predvádza naozaj pekné kaskadérske kúsky, a vždy mu ide o život. Úvodná zvučka, ktorá neskôr dostala aj nový šat od Limp Bizkit, bola svojho času aj zvučkou „markízáckej“ relácie Cestoviny.

Aerosmith a Armageddon
Steven Tyler spravil dobre, že sa dal na naspievanie soundtracku pre katastrofický film Armageddon (Bruce Willis, Ben Affleck, Michael Clark Duncan, Billy Bob Thorton a mnohí ďalší). Jeho kapela Aerostmih, ktorá už bola roky pred tým dosť známa, sa dokázala dostať aj do uší tých, ktorý dovtedy o ňu nezakopli. Vo filme si zahrala aj Stevenova dcéra, známa herečka aj z Pána Prsteňov, Liv Tyler. Nuž a skladba I don’t want a miss a thing je jedna z najznámejších filmových soundtrack skladieb z posledných rokov.

Policajt z Beverly Hills
Niekto možno nebude súhlasiť, ale aj táto skladba patrí medzi najznámejšie filmové. Komédia o policajtovi z Beverly Hills, ktorého hral Eddie Murphy, mala ako ústrednú skladbu pomerne jednoduchú klávesovú skladbu, ktorú neskôr šialená žaba prerobila do diskotékovej odrhovačky. Ide tiež o obľúbený hit beatboxerov.

Batman
Pôvodný Batman mal skladbu, pre ktorú sme ho ešte niekoľko dielov vždy podľa hudby rozoznali. Charakteristická pieseň bola často využívaná aj v samotnom filme, nie len v úvode, ale aj pri akcií a v miernejších verziách aj pri pokojnejších situáciách deja. Skladba, o ktorej je reč, sa objavila ešte vo verzii Batmana od Tima Burtona v roku 1989 a autorom je Danny Elfman.

Rodinka Adamsovcov
Skladba, úvodná zvučka seriálu zo sedemdesiatych rokov, ale aj neskorších filmových stvárnení slávnej strašnej rodinky, je možno jedna z celkovo najznámejších po celom svete. Svoju podobu výrazne nezmenila aj za celé tie roky. To lúskanie prstami je tak nezameniteľné, že ak by chýbalo, každý by to poznal a ak by bolo len lúskanie a bez hudby, zas by možno väčšina pochopila, ktorá skladba by to mohla byť.

Žandár zo Saint Tropez
Aby to nebola len čistá Amerika, nemožno vynechať ďalšiu nezabudnuteľnú skladbu a to francúzsku filmovú sériu Žandárov zo Saint Tropez, kde si tak nezabudnuteľnú úlohu zahral Louis de Funés.

Angelika a jej hudba
Hudobná skladba, ktorá sprevádza diváka azda v každom jednom diely Angeliky a jej príbehov pochádza od Michela Magneho a patrí medzi nezabudnuteľnú filmovú hudbu.

Policajná akadémia
Od Roberta Folka pochádza (znova sa budem opakovať) nezabudnuteľná skladba, k známej filmovej sérií a neskôr aj seriálu Policajnej Akadémie.

Righteous Brothers – Unchained Melodyk filmu Duch
Patrick Swayze a Demi Moore spolu stvárnili pár, ktorý napriek tomu, že rozdelila smrť jedného z nich a smrť je hlavnou udalosťou celého filmu, dá sa považovať za film o láske. Skladba, ktorá sa k filmu viaže, hoci bola vytvorená o niekoľko desaťročí skôr, ako sa vôbec film natočil, je jednou z najobľúbenejších dojímavých romantických skladieb vôbec.

Whitney Houston – I Will Always Love You
Jeden z najslávnejších soundtrackov vôbec. Whitney Houston, ktorá sa naposledy opäť dostala na titulky takmer všetkých novín pre jej náhlu smrť, sa do sveta šoubiznisu nezapísala len ako modelka a speváčka, ale minimálne v´daka filmu Osobný strážca aj ako herečka. K filmu si sama zložila úvodnú pieseň.