Najvyhľadávanejší herci v Googli po Oscaroch

0
1522

Možno to bude znieť prekvapivo, no vo svete momentálne letí James Franco. Ten je momentálne pred Oscarmi aj po nich najvyhľadávanejším hercom v rámci ľudí, ktorí vedia, ako sa jeho meno píše, v Googli. Za to varianty vyhľadávaní spojení s menom Javier Bardem sú početnejšie, ale nejde o hľadanie len jednej osoby.
Absolútne ložisko tých, ktorí tento svetový priemer vytvorili leží v Španielsku, kde je herec doma a vyhľadávanie jeho mena je priam úžasné. Za posledné mesiace hľadanie jeho mena stúplo aj o 1250 percent. Hľadá sa pritom v spojení biutiful javier bardem – pritom slovo sa píše beautiful. Jeho meno je tiež vyhľadávané aj v spojení s jeho manželkou Penelope Cruz opäť s najväčším počtom hľadaní v Španielsku. Výborné výsledky má Christian Bale a rôzne aj chybné nazvania jeho mena. Za posledných 30 dní najviac vyhľadávaná Natalie Portman tiež najviac kraľovala v Hong Kongu. Po ňom sa najviac Natalie vyhľadávala v Singapure a až potom je USA, Mexiko, Kanada, Francúzsko, Čile a Austrália. Čierna labuť očividne na ľudí zapôsobila. Spojenie s menom Natalie Portman je zväčša s oscarmi, vo vyhľadávaní slova Black Swan ale aj so slovami Benjamin Millepied, Mila Kunis alebo Pregnant, najviac rastúce je pri Black Swan, ale aj v súvislosti s Anne Hathaway a Colinom Firthom.

Akonáhle boli udelené Oscary, stúpla popularita aj hercovi známom z filmu Denník Brigit Jonesovej Colinovi Firthovi. Za úlohu vo filme Kráľova reč mal Oscara zaslúženého. Najviac vyhľadávaní na počet vôbec ľudí bolo po Oscaroch v Írsku, vo Veľkej Británií, následne v Kanade a v Maďarsku. Až potom nasleduje USA, Austrália a Hong Kong. V prvej desiatke je aj Česká republika. Výrazcy ako Colin Firth speech, alebo Kings Speech zaznamenali vtedy nárast o viac ako 2200 percent. Na počudovanie, aj meno Jeff Bridges sa objavuje medzi tými najvyhľadávanejhšími. Kraľuje v USA, potom v Kanade a nasleduje Írsko a Rakúsko s Portugalskom. Jeff si však svoje „kraľovanie v niektorých číslach“ udržuje dlhodobejšie. Hoci sa umiestnil medzi vyhľadávanými, pravdou je, že skok bol len o 900 percent vyšší oproti mesiacom v roku 2010. Áno len, v porovnaní s ostatnými hercami.

Pri porovnávaní výsledkov filmov The Social Network, Fighter, Black Swan a King Speech je jednoznačne najhľadanejším filmom Black Swan. Kráľova reč má najväčší úspech očividne v Kanade a v USA, až potom v Austrálií, Holandsku a Veľkej Británii. V spojení s kráľovou rečou nestúplo veľa vyhľadávaní, ale o 100 percent vyhľadávaní sa zvášil záujem o torrent. Slová ktoré sa ku názvui filmu Kráľova reč pripájajú sú pritom Martin Luther, King George, George vi, king george vi a podobne. Pre black Swan sa ľudi ana Googli rozhodujú najčastejšie ak chcú vidieť ukážku filmu. Vyhľadávali sa v posledných 30 dňoch najmä výrazy so slovami watch, online, video, trailer a podobne. To pri iných filmoch nieje, ale opakuje sa pirátstvo – vyhľadávanie pojmov, ktoré naznačujú záujem pirátov, je evidentný. Rastúce vyhľadávania sú v spojitosti s pojmami Black Swan megaupload, DVDrip, DVD alebo so slovom download a subtitles. Je teda jasné, že o Čiernu labuť je veľký záujem aj na warez scéne. Veľmi vysoké výsledky má aj film Fighter s Christopherom Baleom (Batman, Equilibrium, Terminator 4). Najvyhľadávanejší je v posledných 30 dňoch v Írsku, následne vo Filipínach, Čile, Peru, Singapure a až po Indii nasledujú ostatné krajiny. Vyhľadávanie tiež môže byť skreslené fakto, že FIghter je bežne vyhľadávané slovo. Dokazujú to aj pojmy, ktoré vyhľadávanie znehodnocujú – vyhľadáva sa ttiž viacero názvov počítačových hier, rôzne druhy bojov a podobne, ktoré s filmom ako takým spoločné majú len málo. No i tak sa tu dajú nájsť výrazy, schopné byť považované za tie filmové.