Les Misérables ako nové spracovanie románu Viktora Huga – Bedári

0
1953

Slávny román Bedári od Viktora Huga mal už niekoľko filmových podôb. Čím by sme šli rokmi ďalej a ďalej, ide o významnejší a zaujímavejší film. Tá posledná podoba príbehu však prekonáva doterajších bedárov spracovaním, bojovnosťou, efektami aj obsadením. Film les Miserables, čiže Bedári, filmovo spracúvava známy muzikál, rovnako ako využíva aj jeho známe logo. Vzhľadom na hudobný žáner filmu, spievajú všetci. Gladiátor Russel Crowe na počudovanie taktiež. Pre milovníkov muzikálov pritom pôjde o známe piesne.

Práve herecké obsadenie je jedno z plusov filmu, ďalšie môže byť celkom nová verzia scenáru pre bežného kinonávštevníka / filmového fanúšika, ktorá presne nekopíruje to, čo tak dôverne už poznáme, a tiež by sa dala oceniť naozaj výnimočná scéna…

V hlavných úlohách Russel Crowe (Robin Hood, Gladiator, Romper Stromper), Hugh Jackman (X-men, Kate & Leopold, Austrália), Anne Hathaway (Diabol oblieka Pradu, Denník princeznej), večne uplakaná Amanda Seyfried (Červená čiapočka, Mamma Mia, Drahý John), Helena B. Carter (Sweany Todd, Ospalá diera, Temné tiene) a nesmiem zabudnúť aj na Sashu Barona Cohena (Ali G, Borat, Bruno, Diktátor, Sweany Todd). Pozrite si ukážku k pripravovanému filmu.