Kvôli premiére Hobita sa Wellington zmení na Middle of Middle Earth

0
1537

Nový Zéland už teraz zasiahla hobitia horúčka. Premiéra megaprojektu, prvého dielu novej filmovej trilógie Hobit na motívy románu J. J. Tolkiena, sa totiž bude konať práve na Novom Zélande. Tam si už svoje miesto v hoteloch rezervovali skalní fanúšikovia, novinári z celého sveta, fanúšikovia dobrých filmov a neobyčajných miest. V meste Wellington bude Hobit premietaný ako v prvom meste vôbec.

Mesto sa pred premiérov bude dokonca premenovávať. Symbolicky získa názov Stred Stredozeme, alebo ak chcete názov Middle of Middle Earth. Mesto samotné plánuje výraznú investíciu do osláv premiéry a okrem toho sú na návštevníkov pripravené nie len hobitské reštaurácie, rôzne suveníry, ale aj masky, obleky, šaty v „Stredozemnom“ štýle, rôzne sošky a ďalšie predmety od výmyslu sveta. Je celkom možné, že okrem miestnych máp v informačných kanceláriách, magnetiek, tričiek a iných miest, sa tento názov objaví aj na Google Maps. Google totiž v poslednom čase reaguje na takéto kroky a udalosti.

Prečo nový Zéland?
Nový Zéland doteraz všetky výrazné premiéry obchádzali. To aj napriek tomu, že sa tam nakrúcalo už nespočetné veľké množstvo filmov, scén práve pre nádhernú prírodu a hory. Peter Jackson, režisér filmu, z Nového Zélandu pochádza a predsa kde inde by si najviac ľudia vážili premiéru, ak nie na krásnom mieste v ktorom sa Hobit ale aj Pán Prsteňov nakrúcal?

O filme Hobit si môžete prečítať aj na neoficiálnych slovenských fanstránkach Hobit.sk