Koncert Boney-M v Nitre, skrátený čiastočný originál

5
2165

Boney MDnes 22. augusta 2010 sa v amfiteátri v Nitre odohral koncert skupiny Boney M. Ešte za čerstva a za veľkej chuti sa uložiť spať mi nedá tému obísť. Ako bolo? Na počudovanie na koncert zavítali zástupcovia všetkých vekových kategórií… Najväčšou hviezdou večera BONEY M neprišla celkom hneď na začiatok. Predskokanom jej bola kapela Starmania, ktorá má v repertoári prespievané známe skladby slovenskej a českej hudby. Veď aj jedna pripitá pani sa vreskom zo sedadla neustále dožadovala Boney M, lebo prišla kvôli nim a nie kvôli Starmánii. Pri skladbách Starmanie sa v publiku vo veľkom diváci zapájali len pri skladbe Mesto od Tublatanky.

Deti do 10 rokov mali vstupné zadarmo. V predpredaji ste si mohli vstupenky zakúpiť za 20 €, prípadne priamo na mieste za 25,- €. Parkovanie pred podujatím mnohí riešili takmer po celom meste. Nesmierne veľa ľudí bolo už pred bránou. Mierne „vtipné“ bolo, že hoci na lístkoch a na oficiálnych letákoch bola informácia o začiatku podujatia o 18:30, rad sa stále ešte vtedy nepohol, ale už i tak zabávač Vrablec konal, akoby sa v hľadisku nachádzalo osadenstvo.

Rad sa pohyboval veľmi pomaly. Ak ste sa však už dnu dostali, mohli ste si vyberať z viacerých miest na sedenie okrem radov na boku v spodnej polovici sedadiel, pre VIP. V čom spočívala ich VIP výnimočnosť týchto miest nebolo jasné. Nechýbali stánky s občerstvením nad amfiteátrom aj pod ním. Jedna Coca Cola v najmenšej fľaši vychádzala na 1,5 € alebo pukancová kukurica za 1,-€. Okrem mládeže, ktorá si veselo popíjala pivko, ste mohli zažiť aj desiatky chvíľ, keď ako nefajčiar ste mohli byť nútení dýchať cigaretový smrad. Akoby pravidelne nikoho nezaujímalo, či môže, mnoho ľudí si rado zapálilo a vydychovalo smrad rovno na ostatných. Vrablec niekoľko krát pri svojom mene spomenul svoju doménu akoby súčasť jeho mena, ale i tak niektorými hláškami pobavil.

Starmania:

Boney M koncert Slovensko NITRA 2010

Nástup Boney M prilákal mnohých sediacich aby prišli bližšie. Pred pódiom sa tak objavilo množstvo ľudí, viac, než doteraz pri hraní Starmanie a počas konania množstva súťaží, z ktorých si ľudia odnášali vecné a celkom zaujímavé ceny, nie len na jedenie. Predviedli zaujímavý koncert plný „ich“ známych skladieb. Hneď prvá skladba dala jasne najavo, že nehrajú na Playback ale na živo. Niekoľko krát sa spev sekol, niekoľko krát sa poplietli tóniny a zmiešali dohromady. Prvá skladba im nevyšla určite. Veď ťahala dvom hudobníkom uši.

M. Williams v origináli, pôvodná z pôvodného Boney M, tvorila dojem nefalšovaného Boney M. Kapela hovorila anglicky. K záveru si ku skladbe Rivers of Babylon zobrali viacero detí na pódium, v jednom prípade sa na pódium priplietol aj pupkatý spotený chlap s tričkom na chrbte. Deti na počudovanie tancovali a bavili sa, akoby bola kapela takto slávneho mena nič nezvyčajné, dokázali sa mnohé odviazať a zatancovať. Ľudia sa bavili a spievali spolu s Boney M. Obecenstvo sa tiež dočkalo dvoch bonusov. Po odchode kapely sa však nedočkali už žiadneho ďalšieho, čo potvrdil aj manažér kapely prostredníctvom iniciatívneho Vrableca. Kapela skončila asi 20 minút pred ohláseným koncom… .

Boney M koncert Slovensko NITRA 2010

Výber detí na pódium:

Po závere vystúpenia sa pomaly ľudia vytrácali z miesta koncertu, divákom sa otvorila ďalšia úniková cesta aby odbremenili hlavný vstup. Prítomná bola aj záchranná služba ale napríklad aj celkom slušne žiadaná predajňa parochní v štýle aj Boney M.
Boney M koncert Slovensko NITRA 2010
Doprava v meste zažila mierny kolaps. Na niektorých miestach v Nitre musela dopravu usmerňovať polícia. Nejedna kilometrová zápcha sa vytvorila práve na miestach krížených križovatkou, cestami a podobne zo smeru z amfiteátra.

Záver:

VIAC VIDEA Z PODUJATIA:
Ďalšie informácie ako aj video z podujatia hľadajte na našom kanáli:
http://www.youtube.com/user/Zaujimavosti

Comments are closed.