Kniha a film: Jo Nesbo – Headhunters. Lovci mozgov

0
2387

Ak dnes firmy hľadajú toho správneho človeka na líderskú pozíciu, neklikajú na Profesiu či iné „job-stránky“, ale najmú si headhuntera. Špecializovanú personálnu agentúru, ktorá vám takého kandidáta odporučí. Roger považuje sám seba za najlepšieho headhuntera – lovca mozgov v Nórsku. Má príliš peknú manželku, príliš drahú vilu a žije si nad pomery. Kandidátov neodporúča, on ich priamo vyberá, pretože jeho 100%-tné metódy mu priniesli slávu. Začína sa prvotriedny thriller Headhunters. Lovci mozgov.

Roger je síce super headhunter, no kontakty získané vďaka práci využíva na krádeže umeleckých diel. Na vernisáži sa zoznámi s Clasom Grevem, dokonalým kandidátom na akýkoľvek manažérsky post. Šarmantný muž a miláčik žien vlastní obraz od Rubensa v hodnote stoviek miliónov nórskych korún. Ak by sa Rogerovi podarilo obraz získať, vyriešil by svoje finančné problémy a uspokojil nároky manželky Diany.
V Greveho byte však odhalí niečo, o čom by radšej nevedel. Pôvodne to bolo iba obsadenie pozície šéfa firmy Pathfinder, ktorá vyrába špecializované GPS systémy… a Zrazu je všetko inak. Každý niečo chce, ale nikto to nedostane zadarmo. Musí ísť cez mŕtvoly. Lov sa môže začať.
Thriller Headhunters. Lovci mozgov je jeden z tých, ktorý začnete čítať a aj keď ho musíte načas odložiť, neviete sa dočkať, kedy sa do neho opäť začítate. Napínavé situácie, rýchly spád, skvelé postavy a troška cynizmu i irónie. A keď už si myslíte, že vás nič neprekvapí, dochádza k nečakanému obratu.
Autor Jo Nesbo patrí medzi napredávanejších spisovateľov detektívok súčasnosti. Napríklad v Británii predá knihu každých 27 sekúnd. Jeho knihy preložili do tridsiatich siedmich jazykov a získali mnoho ocenení. Novinka Headhunters. Lovci mozgov si už vyslúžila aj filmové spracovanie.
Prečítajte si úryvok z knihy Headhunters. Lovci mozgov.

A pozrite si trailer k filmu Headhunters. Lovci mozgov.