KĽDR údajne klame svoj ľud, vraj je vo finále futbalových majstrovstiev

0
2703

kim čong un a Rio de JaneiroSeverná Kórea v rámci svojej šialenej manipulácie s hladujúcim národom údajne odvysielala informáciu, že ich futbalistom sa podarilo prebojovať až do finále veľkých majstrovstiev sveta vo futbale, pričom prekonala Japonsko, Čínu aj USA. Všetky tri krajiny, pri ktorých víťazstvo nad nimi môže pozdvihnúť sebavedomie akurát len zanieteným (a prinúteným) podporovateľom režimu, mali byť dokonca bez jediného gólu v severokórejskej bránke. KĽDR tak údajne neohrozene vstupuje do finále veľkej futbalovej súťaže a nespokojný hladom umierajúci a slabo vzdelaný ľud má opäť pocit, že žije nakoniec predsa len v najdokonalejšej krajine na svete. Vo finále sa stretne s Portugalskom a ich futbalisti si zmerajú sily aj so slávnym Ronaldom. Smutné je že o severokórejských futbalistoch v celej súťaži nie je ani chýru ani slychu.

Vo videu, ktoré sa malo mimo hranice krajiny dostať vďaka prijímania satelitu, je vidieť vodca na veľkoplošnej obrazovke, ktorá sa snaží vyzerať, akoby bola inštalovaná priamo v Rio de Janeiro. Aspoň k takému nápisu sa nenápadne narovná kamera v jednom zo záberov.


Ťažko tomu uveriť
Celé sa to nezdá byť reálne, avšak množstvo správ, ktoré z krajiny unikli, nás už opakovane presvedčilo, že KĽDR ľuďom odvysiela len to, čo uzná za vhodné, aj keď od základu vymyslené. Tvrdý komunistický režim sa pritom neštítil do svojich propagandistických videí použiť aj zábery „prepožičané“ z počítačových hier Call of Duty, čo už bola pre fanúšikov hry naozaj poriadne silná káva. Nepravdepodobné je to aj preto, že pravda o skutočnej finálovej dvojke sa nedá utajiť nikde na svete. Na druhej strane, pri predstave výšky trestov za akékoľvek popieranie štátom vysielaných informácií každého prinútia neriešiť presnosť a nepresnosť slávneho vodcu a informácií. Skrátka za každých okolností je pravda to, čo tvrdí štát. Nepripomína vám to nejakú inú krajinu v inej dobe?

Nedávno klamali, že ako prví pristáli na Slnku
Pred pár mesiacmi sme len náhodou narazili na správy o tom, že severokórejský režim údajne ľuďom vtĺkal dohlavy mimoriadny celosvetový úspech a obrovské prvenstvo v podobe prvého muža, ktorý pristál na Slnku. Správa, ktorá vyznela ako vtip sa nikdy jasne nepotvrdila. V národnej televízií republiky, v ktorej sa ostro kontroluje akékoľvek vysielanie a médiá, malo zaznieť, že rodinný príslušník slávneho vodcu Kim Čong Una ako prvý na svete pristál na Slnku a údajne k nemu vyrazil v noci. Absurdná sprostosť a dúfajme, že nakoniec naozaj len vtip.

Keďže je to pre nás celé hlúposť, článok patrí medzi zábavné videá. Bavte sa.