Kick-Ass šialená Superhero komédia a Nicolas Cage k tomu

0
1743

Kick Ass - plagát filmuRecenzia v krátkosti: Kick-Ass je komédia, ktorá sa hrá na príbeh o superhrdinovi, o mladom tíneďžerovi Daveovi Lizewskom, ktorý cíti, že súčasnému svetu chýba niekto, čo by sa naozaj na superhrdinu hral, či skôr ním naozaj bol.  Diví sa, že toľko príbehov zatiaľ nikoho neinšpirovalo k tomu, aby sa odhodlal stať superhrdinom. Aj preto sa rozhodne, že sa ním stane on sám napriek tomu, že žiadnu schopnosť nemá a všade, kde sa pripletie ho zmlátia, alebo prebodnú. „Tak za toto ma tatko zabije“ povie skrútený s prebodnutým bruchom na parkovisku.

Film je trochu šialený, má byť komédiou, plnou akčnosti, superhrdinov a zábavy. Nejde o paródiu iných filmov, uberá sa svojim príbehom a štýlom. Zvrat nastane keď sa na scéne objaví otec s malou dcérou, ktorú cvičí a vychováva bojom, v ovládaní zbraní a zabíjaní. Otca hrá Nicolas Cage. Sprvu sa vám vôbec nebude pozdávať v komediálnej úlohe otca, bývalého policajta a tajného superhrdinu, ktorý „Vyzerá ako Batman“. Nakoniec nebude hlavný hrdina jediný superhrdina a na scéne sa okrem tatka s dcérkou objaví aj Červený opar.

Príbeh vám občas bude pripadať ako hlavná dejová línia Spidermana (smrť záporného hrdinu je smrťou otca mladíka, ktorý je tiež superhrdina a bude sa chcieť pomstiť. To je potom scénka, ktorá otvoreným koncom umožnila náväznosť filmového pokračovania, ktoré naozaj bude pod názvom Kick-Ass: Balls to the Wall).

Autormi knižnej predlohy sú Mark Millar a John Romita, Jr. Na produkcii filmu sa podieľal napríklad aj Brad Pitt. V hlavných úlohách sa nám predstavia Aaron Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Chloë Grace Moretz, Nicolas Cage, a v úlohe mafiána Mark Strong. Na Slovensku o filme počuť naozaj málo. V susedných Čechách taktiež. Väčší úspech žne za hranicami, aj keď ani tam nie je nejaký horibilný. Ide skôr o malé filmové povyrazenie po tom zaplavovaní divákov rôznymi superhrdinami.