Katy Perry sa spojila s Missy Elliot, aby prelomila rekord

0
1736

Ako sme vás už koncom júna informovali, mladučká americká speváčka Katy Perry je kúsoček od prelomenia rekordu zosnulého kráľa popu Michaela Jacskona. Ten ako jediný umelec v histórii získal prvú priečku v americkej Billboard hot 100 s piatimi singlami z jediného albumu. Podarilo sa mu to na prelome rokov 1987/88, keď z megaúspešného albumu BAD dosiahli na prvé miesto single: „I Just Can’t Stop Loving You“, „Bad“, „The Way You Make Me Feel“, „Man in the Mirror“ a „Dirty Diana“.
Katy Perry sa medzičasom posunula v hitparáde na 2. miesto, kde jej posledný singel „Last Friday Night“ z albumu Teenage dream (2010) kotví už druhý týždeň. Možno práve preto sa manažment rozhodol osloviť známu producentku a raperku Missy Elliot, aby hosťovala v remixe k tejto piesni a zaručila tak singlu postup na vrchol. Katy Perry by sa tak stala prvou speváčkou v histórii Billboardu, ktorej sa niečo také podarilo.
Pre porovnanie, kráľovná popu Madonna bola najbližšie k tomuto rekordu v roku 1986 , keď z albumu True Blue dosiahli prvenstvo jej tri piesne: „Live to Tell“, „Papa Don’t Preach“ a „Open Your Heart“.