Kapela GlassBlowSing-Quintet hrá hudbu na použitých fľašiach

0
1555

Použité fľaše sa dajú použiť aj na niečo iné, ako na pár trikov v záhrade na plašenie vtákov, na uskladnenie domácej čiernej pálenky či na výrobu drastického zakončenia vysokých múrov proti zlodejom (črepy zamurované ostrým nahor). V Nemecku skupinka mladíkov, čo si hovoria GlassBlowSing-Quintet ukázala, že použité fľaše viacerých typov je možné použiť aj na výrobu plnohodnotnej hudby.

Celá aparatúra okrem činely z fliaš
Skupine stačil odpad na to, aby vytvorili slušnú aparatúru. Sklenené fľaše sú použiteľné ako dychový nástroj, barel od zásobníka vody zas ako bubon pre kopák. Pridajme si fľaše z Jagermeistera ako zaujímavý nový bicí nástroj a ešte plastové fľaše použité na ďalších pár spôsobov. Samozrejme, že to nie je celkom riešenie pre hromadenie odpadu, no pár fľašiek tak nájde aj iné využitie ako len naplnenie smetného koša.

Pred koncertom
Na to, aby mohli mladíci niekde previesť inak vskutku zábavné a teraz aj žiadané predstavenie, potrebujú presne vymerať množstvo vody, naladiť svoje nástroje a dúfať, že na mieste koncertu nebude príliš horúco. Takéto nástroje by sa totiž mohli veľmi hravo rozladiť už len tým, že by sa vyparilo priveľa vody. Pokiaľ si však dajú záležať na príprave tesne pred koncertom, nemal by to byť problém. Dokonca si zložili vlastnú pesničku, respektíve vlastný text na známu melódiu. Mladíci Frank, Peter, Fritz, Moehr a Endie sa dokonca touto hrou živia už od roku 2006, no na Slovensko zatiaľ ešte nezavítali.