Kapela Foo Fighters ako nie až tak neznáma kapela

0
1586

Bolo to vo včerajšom vydaní súťaže Superstar, keď Lukáš Adamec spieval skladbu od kapely Foo Fighters. Dnes sa na jednom fóre diskutovalo o tom, že Lukáš zariskoval, keď si vybral úplne neznámu skladbu a tesne pred veľkým finále vyrukoval s niečím, čo nikto nepozná. Omyl, dovolil som si poslať Lukášovi hlas, pretože Foo Fighters určite nie je neznáma kapela a jeho podanie Best of you bolo naozaj dobré. Povedal som si, že keď už Foo Fighters mladá generácia nepozná, možno niečo bude hľadať. Mohli by nakoniec nájsť tento krátky článok a zopár stručných informácií, ktoré pre orientáciu celkom stačia. Potom si azda budem menej vždy pripadať sám podivne, že „o čom to vlastne splietam? Aké Fúfajtrs?!“

Foo Fighters bio:
Kapela Foo Fighters toho má veľa za sebou a určite nie je neznáma. Ak je však niekto obmedzený na DJ Tiesta, Lady Gaga a Desmod, potom sa nemôžme čomu diviť. Kapela Foo Fighters s jej Lukášom prespievanou skladbou Best of you sa preslávila nie len touto platinovkou, ale aj ďalšími skladbami. Aby som trochu informoval v krátkosti, Foo Fighters je americká štvorčlenná kapela, ktorá vznikla v roku 1995. Pokiaľ ste mali radi a počúvali ste kultovú grunge kapelu Nirvana, v nej nebol len Curt Cobain ale aj Chris Novoselic a David Grohl. Práve David Grohl rok po smrti Kurta Cobaina znova začal fungovať v kapele a aj hneď vydával úspešné debutové album. Kapela má doteraz tri ocenenia Grammy, za sebou majú viacero úspešných turné, šesť albumov a viacero soundtrackov. Najlepšie obdobie mali koncom deväťdesiatych rokov. V súčasnosti fungujú v takmer inej zostave ako na začiatku. Z tej pôvodnej zostal len Dave.

Pozrite si napríklad originál piesne Best of you. 12 miliónov pozretí je predsa nádherné číslo. To sa nedá potom hovoriť o žiadnej „neznámej kapele“.

Skladbu Pretender si pozrelo viac ako 33 miliónov ľudí

Foo Fighters – Everlong

Foo Fighters – Learn to Fly

Foo Fighters – Time like These

Foo Fighters – Long road to ruin

Foo Fighters – Monkey Wrench

Nuž a nakoniec skladba All my Life, ktorú pred pár rokmi spoznali mnohí aj u nás. Patrí medzi novšie a určite úspešné počiny kapely Foo Fighters.