JOJ nám už dnes avizuje, ako nám zlikviduje Vianoce

7
1847

Vianoce, vianočné DreamstimePri uvedení tejto titulky mi blízka osoba hovorí, že mám slovo „zlikviduje“ prepísať na o mnoho vulgárnejšie silnejšie a stále málo výstižné slovo. Už dnes nám celý deň JOJ púšťa ukážky, ako farmárka Martina Ponožková predvedie úlohu popolušky. V ukážkach máme možnosť počuť typickú skladbu Karla Gotta z rozprávky Tri oriešky pre popolušku. Odohráva sa tam scénka známa z rozprávky, keď Libuše Šafránková povie princovi tri hádanky a publikum odpovedá „Naše popelka!“ keď princ sa spýta nesmelo „A taky moje, jestli budeš chtít…“ niekde v tomto momente až po moment obúvania črievičky na nohu sa má zajtra na Štedrý deň scénka odohrať v podaní Martiny. Prečo? Má JOJ nevysporiadané účty v Vorlíčkom a Popoluškou, že chce zlikvidovať nie len Vianoce ale aj túto klasickú rozprávku?

Priatelia, pamätá si niekto z vás, ako som niekde nedávno písal, že JOJ je tak zhovadilá, že je nám schopná toto pustiť ešte na Štedrý deň? Stalo sa. Štedrý deň, nádherný to deň, kedy máme mať pokoj, nemá nám prečo kypiť žlč v tele a nemáme mať dôvody nadávať, má byť dňom pokoja a lásky. Kam sa ale podeje tá láska, keď na JOJke svetu ukážu opäť na pohľad nepríjemné tváre. Pri jednej z nich len ťažko rozpoznať, či ide o hnedého priateľa z vesmíru, ktorý tak obľubuje mačky, či o reálnu masku človeka… Pri tej ďalšej vždy rovnako namaľuvanej tiež niekomu príde ťažko pri srdci. Majú ukázať, aké Vianoce oslavujú. Len v ukážke bolo počuť pípanie. Je možné, že pípačka bude tentoraz oveľa viac presná ako naposledy. Vtedy sme to neprekukli len my, ale prekukol to každý normálny človek. JOJ skrátka zámerne nechávala vulgarizmy ťažkého kalibru nech odznejú v plnej svojej kráse, veď nech bratia Češi utvrdia svoju mienku o Slovákoch – tí keď chcú parodovať všeobecného Slováka, stačí im povedať kombináciu troch nadávok a hľa „Jó, ty vole, to se ti povedlo, celej Slovák…“… sme zrejme národ hulvátov a JOJ sa toho drží. Prečo by inak hulvátov púšťala s toľkou reklamou počas dňa že aj tá ich veľká premiéra Pirátov z Karibiku je množstvom reklamy zatienená?!…
Vianoce sú o niečom celkom inom, než si JOJ myslí. Prečo práve na Vianoce? Máme sa potom pozerať na vianočnú klasiku, popolušku a predstaviť si v mysli aj otupné scénky s Martinou a vulgárnym slovníkom jej aj tých zvláštnych ľudí okolo nej? Ďakujem pekne. Ako každý rok spomínam, spomínam aj teraz na niektoré minulé Vianoce. Väčšinou si pamatám aj tie za detstva, viem čo som robil. Tými najhnusnejšími budú tie tohtoročné. Lebo to už nie sú žiadne krásne šťastné pokojné Vianoce. Sú to Bukekela Vianoce s otravným Dedem, ktorý len teraz akoby na chvíľu stíchol a sú to Vianoce á la neuveriteľne nechutná rodinka odniekaľ zo severu. Ľudia, ja sám som z ešte väčšieho severu ako ona, verte, že toto ani tam hore naozaj nie je normálne.

JOJ vidí, čo ľudí láka a chce oslom triasť, kým z neho mince padajú. Trasie a trasie, nepozerá však, že osol je starý, bezzubý, pochabý. My osobne si Vianoce kaziť sami týmto doslova debilným dementným a ešte tupým programom nebudeme. Preto, ak tak len zo záznamu prístupného online na stránkach, pozrieme sa na toto divadlo, až keď brucho z vianočných dobrôt ochabne a Vianoce s najmä ich Štedrým dňom pominú, možno vtedy sa ozveme s názorom.
Nuž a ak máte náhodou tiež znechutené Vianoce všetkými reklamami a tupými reklamy na pôžičky v ktorých raz hrá rovnaká herečka tú čo peniaze požičiava, inokedy tú čo ich potrebuje (vôbec, dávajte si pozor na Pohot*****, Provid*** a podobné o ktorých samotní zamestnanci tvrdia, že by si nikdy odtiaľ nepožičali ani cent), alebo len skrátka odmietate spájať si Vianoce s reklamným a televíznym odpadom, ktorý sa len podľa marketingu daných firiem hodí, skúste aj tak si vychutnať tieto sviatky tak, ako si vy sami prajete. V šťastí a zdraví.

PS: ozaj, viete o tom, že vraj ten telefón skrytý v peci bol v scenári vopred napísaný?

Foto © Dreamstime.comVianočné prekvapenie

Comments are closed.