Ironman 3 a výrazná kampaň v Lotyšsku, Fínsku a v iných krajinách

0
1598

Reklamy na film patria skôr medzi tie menej časté. Zaujímavosťou momentálneho kinotrháku Ironman 3 je, že svoje billboardy má vyvesené azda v celej Európe. Na Slovensku sa s kampaňou k filmu stretávame v uliciach, v Poľsku majú aj veľké bilboardy a výnimkou nieje ani tých zopár pobaltských krajín až po Fínsko. Aj tam môžete naraziť na Ironmana 3 na veľkých billboardoch a svietiacich tabuliach. Nuž a neodpustím si tiež zopár postrehov a zaujímavostí.

Lotyšsko si názov postavy preložilo na Dzelzs Vírs 3
V Lotyšsku sa nestretnete s názvom Ironman 3, ale film uvádzajú ako Dzelzs Vírs 3. Ide pritom o jednu z mála krajín, ktorá si preložila názov tejto komixovej postavičky. Ani u nás sa neprekladá Batman, Spiderman, či Thor. Jediný Captain America mal preklad Kapitán Amerika, keďže to ani inak nejde.

Lotyšsko a preložený Iron Man 3

Fínsko
Fínske Helsinki prezentujú najnovšieho oceľového muža naozaj veľkolepou grafikou. Veľké LCD obrazovky na nákupných centrách alebo na letisku či v prístave obsahujú grafiku, na ktorej sa hýbe niekoľko Ironmanov. V niektorých sekvenciách sa pohybuje krátko postava hlavnej úlohy a mení sa uhol pozadia. Grafika pôsobí efektne a púta pozornosť naozaj peknými detailmi.

Fínsko a Iron Man 3

Ísť či neísť?
Rozhodujete sa, či si film pozrieť alebo nie? Pokiaľ máte radi zvraty a prekvapenia, nuž a zároveň nedokážete odolať ďalšiemu príbehu svojského Johnyho Starka, nenechajte si ujsť ani trojku. Nie len že dostanete vysvetlené, prečo posledné mesiace tak veľmi Johny pracoval, ale dozviete sa aj zaujímavý zvrat s Pepper. Prekvapivé bude aj rozuzlenie, kto je vlastne obávaný Mandarín, čím film ponúka jednoduchý návod aj iným svetovým teroristom, ako dať tvár zlu a budovať na nej imidž.

foto: TG © všetky práva vyhradené