Historický festival na Červenom kameni priláka rytierskymi súbojmi

0
2017

Aj v roku 2013 sa budú môcť návštevníci hradu Červený Kameň dočkať zaujímavých podujatí. Už počas víkendu v dňoch 18. a 19. mája 2013 sa stane Červený kameň po dlhých storočiach opäť dejiskom súbojov rytierov na koňoch a to doslova. Rytieri z viacerých kútov Európy sa stretnú na veľkom hrade v Malých Karpatoch, aby si získali slávu a uznanie za obratnosť všetkých prítomných divákov tak, ako kedysi za dávnych čias, keď Európu križovali aj majstri umenia tohto druhu.

Rotenstein 2013 Červený kameň rytieri

Dvojdňové rytierske slávnosti
Tretí májový týždeň sa na hrade Červený Kameň opäť budú návštevníci môcť vrátiť v čase do minulosti. Rytieri na koňoch sa návštevníkom predstavia ako hlavný program podujatia tradične bohatého na ukážky stredovekého spôsobu života, spoločenského života v stredoveku, z kultúry, boja a podobne. Festival, ktorý svojou koncepciou nemá na Slovensku konkurenciu aj tentoraz priláka účinkujúcich aj z poza hraníc Slovenska. Návštevníci budú môcť podporovať svojho favorita, spoznať bojové techniky, zbrane. Pre deti bude pripravených niekoľko atrakcií, pre gurmánov možnosti občerstvenia a samozrejme workshopový stánok so slovenskými historikmi, s ktorými môžete debatovať na tému rytierstva.

Šľachetných rytierov, ich družiny a najlepších žoldnierov z okolitých kráľovstiev a kniežatstiev pre Vás naverbovali skupina historického šermu Kompánia trnavských žoldnierov a agentúra HECTOR.

Názov podujatia: Rotenstein: Historický festival
Miesto konania: SNM – Múzeum Červený Kameň, Hrad Červený Kameň
Termín: 18. máj – 19. máj 2013

Viac informácií: www.historickyfestival.sk / www.kompania.sk / www.hradcervenykamen.sk
Mediálnym partnerom podujatia je aj tento rok internetový magazín Zaujimavosti.net