Film Devínsky masaker má dnes premiéru

0
1623

Devínsky Masaker filmFilm Devínsky masaker nakrútili len krátko po tom, čo sa naozaj odohral. Hoci je v skutočnosti dokumentárnym filmom, predstavuje príbeh Ľubomíra Harmana jeho dôvodov na tento krok, priebeh jeho vysporiadania sa s problémami ako aj o jeho konci. Autormi sú Gejza Dezorz a Jozef Pálenik. Vraj to má byť pokus o osobný profil Ľubomíra Harmana, útočníka. Skrátka ide o hraný dokument, aký je vo svete známy. Na Slovensku ide o pomerne mladú novinku. Tak skoro po odohraní masakru niektorí ľudia vidia v pokuse vec sfilmovať len honbu za peniazmi.

V podstate to musí byť pravda a inak tomu ani nemôže byť. Je ale jasné, že autori radšej ako dôvod nakrúcania filmu prednesú niečo o tom, že chceli priniesť pohľad na túto skutočnosť a pohľad na udalosti jedného letného dňa v Devínskej Novej Vsi. Nech už je ako chce, dňa 17 februára a teda dnes, má tento film premiéru v našich kinách. Zrejme pôjde o dokumentárny film s výnimočnou sledovanosťou oproti iným dokumentom, keďže ide o prvý, ktorý sa objavuje aj na billboardoch a sprevádza ho veľká reklamná kampaň aj v médiách, v platenej reklame aj na Facebooku, dokonca v televízii. Film si objednala spoločnosť Furča Film a zrejme vyjde aj na DVD.  Osobne som zvedavý do akej miery sa bude film zastávať dôvodov k jeho činom, alebo zastávať zasiahnutej rodiny.

Reklamný spot v médiách:


Udalosti v Devínskej Novej Vsi:

Zaujímavé je, že na stránkach Vrakuna.com je vidieť správa o tom, že sa vo Vrakuni bude nakrúcať scéna z Devínskeho masakru. Bratislavská mestská časť sa len trochu podobala na tú, v Devínskej Novej Vsi. V dokumente preto nebude vidieť v hranej podobe nič z ulíc DNV ale z mestských štvrtí Bratislavy od DNV najvzdialenejšej Vrakune. Ďalšou zaujímavosťou je fakt, že film sa mal pôvodne volať Strelec. Aspoň to tvrdili oficiálne stránky Vrakune.