Dôchodca nechal kocúra vyžrať na 18 kilogramov, teraz diétuje

0
1303

Takmer 90 ročný dôchodca vykŕmil svojho kocúra na neuveriteľných 18 kilogramov. Dnes, keď sa starý pán už sám o seba nedokáže plnohodnotne postarať sa budú musieť postarať aj o jeho kocúra. Meow, ako ho volajú, má 18 kíl, čo je na mačku priveľká váha. Kocúr nie je typickej mačacej povahy, je priateľský, milý, rovnako tak aj k cudzím ľuďom a podobne ako pri ľuďoch, aj takto vykŕmený kocúr má problémy so zdravím spojené s obezitou. Tie sa týkajú hlavne pohybového aparátu, poznačené má kĺby, ale aj vnútorné orgány. Pohybovať sa dokáže, avšak s ťažkosťami. V útulku v americkom meste Santa Fé sa momentálne o neho starajú a pomáhajú sa mu zbaviť prebytočnej váhy. Je jasné, že bez následkov sa nedopracuje ku klasickej mačacej váhe do 7 max 8 kilogramov, no nie je ani jasné, ako sa podarilo kocúra presvedčiť žrať. Predsa len zvieratá poznajú od prírody aj svoju mieru, no ak nejakej pochúťke skrátka nedokážu odolať, je to s nimi ako s ľuďmi.

Obéznych mačiek je pritom vo svete mnoho. Táto bola medzi poslednými, ktoré zaujali svetové médiá. Do Guinessovej knihy sa však Meow nedostane, pretože Guinessova kniha možno v roku 2009 zverejnila posledný takýto zápis. Najmä preto, aby pre prvenstvo v knihe niekomu nenapadlo trápiť svoje zvieratko žrádlom… Uf, aj vy ste si spomenuli na dedkovu rúčku z varechy, ako tlačil kukuricu kačke do krku?

Keďže kocúr je v útulku, bude potrebovať domov. Už teraz mu hľadajú nový, o ktorý zrejme pre svoju popularitu nebude mať núdzu. Nového majiteľa však bude čakať aj niekoľko inštrukcií k tomu, ako sa vyvarovať možnému návratu k 18 kilogramovej váhe.

Foto: Youtube.com video