Dnešný večer patril Marike Gombitovej, emotívny a fantastický…

0
1305

Zážitok z dnešného večera mali diváci Slovenskej televízie a priamo prítomní diváci v publiku z dnešného vydania Legendy popu naozaj veľký. Ten dnešný bol venovaný Marike Gombitovej. Opäť, ako tomu už v Legendách býva, sme mali možnosť nahliadnuť do začiatkov a úspechov speváckej kariéry opäť ďalšej hviezdy neodmysliteľne patriacej do slovenskej populárnej scény.

Marika divákom poďakovala…
Každý aspoň v kútiku duše veril, že by mohla Marika Gombitová naozaj osobne prísť a po desiatich rokoch sa tak objaviť pred televíznymi obrazovkami. Nestalo sa, či nie tak celkom. Marika telefonovala a mali sme ju naozaj možnosť počuť. Rozprával sa s ňou Kamil Peteraj a pre dlhý potlesk, ktorý si vyslúžilo toto spojenie, bola Marika zrejme na linke dlhšie, ako sama čakala. Popriala divákom všetko dobré a prisľúbila, že tento večer si celý nenechá ujsť. Už samotné telefonické spojenie, ktoré bolo naozaj po dlhom čase dôkazom o Marike pre jej fanúšikov, bolo emotívne. Bolo na jej hlase počuť, že ani zdravotný stav a ani emócie jej nedovoľujú príliš debatovať. Emócie výrazne pôsobili aj na moderátorku dnešného večera v nádherných šatách a odolnom makeupe, Kristínu Farkašovú. Tú premohli slzy, čo bola živná pôda pre fotografov s prístrojmi poriadneho kalibru.

Večerný program plný jej hudby
Zaznelo niekoľko jej známych hitov, medzi speváčkami sa objavila Zdenka Predná, Katka Koščová, Mária Čírová, Marcel Palonder so skladbou Koloseum, ale asi najviac na publikum a divákov zapôsobila skladba Vyznanie v podaní Nely Pociskovej. Aj jej Marika volala pred jej nedávnym koncertom a osobne jej popriala veľa šťastia. V jej podaní bolo Vyznanie iné, stále však krásne a dobre zaspievané. Samotná Nela prekvapuje všestrannosťou v umeleckej sfére, ak zvláda byť herečkou, výborne tancovať aj výborne spievať. Lenže nebolo to len o hudbe, ale aj o hosťoch, ktorí odhalili niečo viac o Marikinej kariére, alebo o jej úspechoch. Úspechov bolo veľa, napríklad sme sa dozvedeli závažný fakt, že sa jej darilo aj v zahraničí, avšak vtedajší režim nevítal zahraničný záujem o naše hviezdy populárnej scény a tak ani zahraničné cesty neboli splneným snom. Laco Lučenič, Kamil Peteraj a Janko Lehotský s Marikou mnohé prežili a tak mohli hovoriť o mnohom z minulosti. Dopĺňal ich Marcel Forgáč, rádiový redaktor, s rýchlym, ale trefným prejavom. Možno sme postrádali Mira Žbirku, no ten sa objavil tiež, vo videu pre Mariku. Celkom na záver si spoločne Mária Čírová a Janko Lehotský zaspievali uspávanku a skončil sa jeden z najväčších a najhodnotnejších dielov stále sa zlepšujúceho programu Legendy popu.

Médiá a bulvár
V tento večer sa upresnil aj jeden závažný fakt. Ten, že médiá a bulvár sa rada chytá aj témy okolo Mariky. Hostia, ktorí majú blízko k Marike vysvetlili, že dôvody jej držania sa v ústraní môžu byť spojené s jej perfekcionizmom a snahou zaspievať vždy dobre a ak to zdravotný stav nedovolí teraz, napríklad Laco Lučenič verí, že sa to podarí neskôr. Aj ostatní sa zhodli, že sama vie, čo robí a prečo to robí. Nakoniec sme mali možnosť i tak vidieť video, kde viacero známych tvárí prehovára spolu s ďalšími v priamom prenose, priamo k Marike, že by boli radi, ak by sa vrátila a vznikli by nové piesne. Ako človek, ktorý vyrastal v domácnosti, kde hrali jej piesne, mám k nej blízko a samozrejme sa k tejto prosbe pripájam.

foto: scéna programu Legendy Popu pred usadením divákov a pred rozdaním pokynov divákom.