Čínsky národný cirkus sa vráti na Slovensko 24. marca 2013 s programom Shanghai Nights

0
1439

Čínsky národný cirkus 2014Najlepšia svetová akrobatická šou, ktorá inšpirovala aj mnoho iných súborov vo svete, Čínsky národný cirkus, bude v roku 2014 oslavovať svoje 25. výročie a oslávi ho veľkolepo prostredníctvom najprepracovanejšej šou svojej histórie. Medzi krajinami, v ktorých majstri tradičného čínskeho akrobatického umenia svoj nový program SHANGHAI NIGHTS predstavia, nebude chýbať ani Slovensko a Česká republika. Od 18. do 23. marca 2014 vystúpi Čínsky národný cirkus v šiestich českých mestách a 24. marca na Slovensku v Bratislave. Zhruba po roku s atak Čínsky národný cirkus vráti na Slovensko, aby potešil tých, čo ho nestihli, ale aj tých, ktorých ich vystúpenie stihlo očariť.

Tlačová správa uvádza
Ako napovedá samotný názov, nový program zavedie divákov do Šanghaja, konkrétne do jedného zo šanghajských barov. Šanghaj – často označovaný ako Paríž Orientu, bol od polovice 20. storočia rýchlo sa rozvíjajúcim, dynamickým mestom, v ktorom sa miešali najrôznejšie kultúry, národnosti a prejavy globálnej módy. Po tisícročia nedotknutá čínska kultúra sa postupne prostredníctvom tohto ambiciózneho prístavného mesta otvárala novému usporiadaniu sveta. Vznikol fenomén, ktorý sa stal pre celú Čínu ukazovateľom na dlhej ceste do novej doby.

Táto zvláštna epizóda čínskych dejín sa samozrejme nezastavila ani pred akrobaciou. Tradície a inovácie sa spájali v mnohých čajovniach, veľkých divadlách i vo varieté a na základe osvedčeného a tradičného umenia tak vznikala nová forma prejavu, ktorá vedľa nahliadnutia do cudzej bohatej kultúry bola i odrazom novej kultúrnej túžby človeka po slobode. Mladý súbor výnimočných artistov z „Ríše stredu“ teraz medzinárodnému publiku prezentuje túto premenu v aktuálnej, strhujúcej show prostredníctvom svojich osvedčených a jedinečných akrobatických zostáv. Vzpieranie, žonglovanie a krútenie taniermi, akrobati imúnni voči čepeliam dýk vďaka „vnútornej sile“ Chi Kung, hadí muži a ženy, stojky na rukách a saltá, čarovanie a Chiao Ti, zápasy a simulácie zvieracích pohybov v bojových tancoch to všetko a ešte oveľa viac budú mať možnosť diváci vidieť v najnovšej show Čínskeho národného cirkusu – SHANGHAI NIGHTS.
Ich vystúpenie videlo v európskych metropolách už viac ako 8,5 milióna návštevníkov a súbor vždy zožal búrlivé ovácie po každom čísle. Z hľadiska počtu vystúpení a predaných vstupeniek je Čínsky národný cirkus historicky najúspešnejšou celovečernou akrobatickou show.

Predpredaj vstupeniek v predajniach siete TICKET ART a v sieti TICKETPORTAL.
Miesto konania: HANT Aréna (ŠH Pasienky) 28. marca 2014