Brad čaká koniec kariéry a Angie chce „menšie a hlbšie“ filmové úlohy

0
1440

Brad Pitt a Angelina Jolie tvoria zlatý hollywoodsky pár. Už 6 rokov si užívajú rodinnú pohodu aj spolu so šiestimi deťmi. Obaja herci berú svoju úlohu rodiča veľmi vážne a tak pokiaľ jeden z nich filmuje, druhý sa stará o rodinu a nasleduje svojho partnera aj s ratolesťami. Rodina preto žije pomerne kočovným spôsobom života.

Obaja herci sú zasypávaní množstvom pracovných ponúk a rozhodne patria k tým, ktorí si majú a hlavne môžu vyberať. Nielen že ich talent oceňujú kritici, ale svojimi filmami lákajú aj množstvo divákov do kín.

Angelina Jolie získala sošku Oscara v roku 1999 za vedľajšiu ženskú rolu vo filme Narušenie (Girl, Interrupted). O 9 rokov neskôr bola nominovaná znovu a to za hlavnú ženskú rolu vo filme Výmena (Changeling). V ten istý rok bol nominovaný aj Brad Pitt a to za hlavnú úlohu vo filme Podivný prípad Benajamina Buttona (The Curious case of Benjamin Button). Prvú nomináciu získal ešte za film 12 opíc z roku 1995, za vedľajšiu mužskú rolu.

Obaja herci však postupne menia svoj životný štýl a prispôsobujú ho rodine. Brad Pitt počíta s tým, že čoskoro úspešnú hereckú kariéru ukončí. Vyhlásil dokonca, že by sa tak malo stať do niekoľkých pár rokov. Dôvodom je aj úbytok zaujímavých a serióznych úloh, ktoré si v poslednom období obľúbil. Rovnako aj Agelina Jolie filmuje čoraz menej. Najnovšie zmenila agentúru, ktorá jej pomáha s výberom filmových úloh, aby sa viac sústredila na charakterné a menšie úlohy. Rovnako by rada viac písala a možno aj režírovala.

Každopádne veríme, že obaja herci nedajú svojmu remeslu zbohom tak skoro, ako sa hovorí. Angelinu by sme radi videli minimálne v pokračovaní Salt a v toľko odkladom filme o Kleopatre a Bradovi by sme konečne dopriali oscarovú filmovú úlohu. Možno to príde už s filmom Moneyball, ktorý dokončil tento rok.