Blbí a blbší sú späť, návrat Harryho a Loyda už v decembri

0
2498

Blbí a blbší sú späťBlbí a blbší sú späť. V rovnakom obsadení bláznivej dvojice ako vo filme z roku 1994, tak aj po 20 rokoch v pokračovaní ich príbehu. Opäť teda Jim Carrey a Jeff Daniels, ba čo je neuveriteľné, opäť sa objavia na dôverne známych miestach s dôverne známym psím autom, až si občas budete pripadať, že sledujete pôvodný film. Príbeh nového filmu je opäť žánrom bláznivej Road Movie, v ktorej Harry potrebuje ľadvinu. Zistí, že má dcéru, no na jej nájdenie potrebuje jediného kamaráta Loyda. Problém však je, že ten je už 20 rokov v blázinci v podivnom stave, v ktorom je od doby, kedy ho odmietla Mary. Lenže nie je všetko také, ako sa zdá a niekde tu začína opäť nezameniteľná dvojica, ktorá akoby sa ani nezmenila… až na vek. Film sa uvádza v češtine ako Návrat blbýho a blbějšího, v slovenčine ako Blbí a blbší sú späť. V origináli ide o Dumb and Dumber To.

Dumb and Dumber (1994)
Pre pripomenutie bláznivej komédie z pred dvadsiatich rokov. Loyd (Jim Carrey) pracoval ako vodič limuzíny. Keď viezol krásnu Mary Svensonovú na letisko, všimol si, že nechala v hale kufrík. V snahe jej ho vrátiť ju však už nezastihol. Preto sa rozhodne Mary, do ktorej sa mimochodom stihol bezhlavo zamilovať, nájsť a kufrík jej vrátiť. To však netuší, že ho tam tam nechala zámerne ako výkupné za svojho manžela. S kamošom Harrym (Jeff Daniels) sa vydávajú na šialenú cestu do Aspenu s pár drobnými a prázdnym bruchom. Keď zrazu zistia, že kufrík je plný peňazí, začne sa šialený kolotoč dvoch bláznov, ktorí si skrátka len „požičajú“. V pätách sú im však stále aj gangstri, ktorí chcú svoje peniaze späť. Nezabudnuteľný je aj záver, kedy sa im opäť chudobným ako kostolné myši naskytá v posledných minútach filmu šanca zmeniť život, no oni dokážu premárniť aj tú.

Postreh: rovnaké ksichty, pózy a grimasy z pôvodného filmu Jim Carrey v žiadnom prípade nezabudol. Zaujímavé je, že zub, ktorý mal nalomený v prvom filme a neskôr si ho dal opraviť, si dal zrejme zlomiť naspäť. Vo filme sa totiž objavuje s rovnakou zubnou nedokonalosťou, ako pred tým.

Z nakrúcania novinky:

Premiéra filmu bude začiatkom decembra 2014.