Film Avatar je rekordérom aj na Blu-Ray aj DVD

0
1876

Avatar Movie posterTwentieth Century Fox Home Entertainment oznámila, že v prvých štyroch dňoch od spustenia predaja DVD a Blu-Ray diskov filmu Avatar sa zisk vyšplhal na úžasných 130 miliónov dolárov. Je teda jasné, že ak film získal necelé tri miliardy na premietaní kín a prvé štyri dni na predaji diskov, že sa to vyšplhá aj na štyri miliardy a na tomto čísle sa to nezastaví. Rekordér Avatar v tržbách z kín teda môže byť rekordérom aj v tržbách za predaj DVD a Blu-Ray. Dokonca ja sám rozmýšľam, že si Blu-Ray kúpim. Príchod AVATAR DVD do ponuky obchodov je sprevádzaný aj rôznou reklamou kampaňou na internete a v tlači v Čechách aj na Slovensku. V zahraničí taktiež aj v televízií.

Pokiaľ stále niekto nepozná príbeh filmu…
Film Avatar predstavuje príbeh vzdialenej planéty Pandorra, kde žije ľud Na´vi. Tri metre vysoké modré postavy sú úzko spojené s okolitou prírodou mysľou aj životom. Ľudia však z tejto planéty chcú získať drahocennú surovinu a sú schopní kvôli nej násilím odstrániť domorodcov. Mierovú cestu sa preto rozhodlo velenie skrátiť a nastúpi armádna sila.

V projekte mierovej cesty však bolo vytvorenie klonu miestnej bytosti v spojení s pozemšťanom, aby mohol docieliť ich presťahovanie. Všetko sa však ukázalo len ako vedecký projekt, na ktorom nezávisel následný postup armády. Tá bola rozhodnutá ďalej nečakať na hlúpu vedu a konať. V príbehu Jackea Sullyho, ľudského klona v tele Na´vijčana, sa stretneme s láskou k miestnej domorodkyni Neytiri, s príbehom emočne silným na toľko, že oslovil mnohých divákov, ale aj s úžasnou prírodou a zážitkom, ktorému sa v tejto oblasti nevyrovná absolútne nič.