Asaf Avidan: One day – Uškriekaný, ale populárny homosexuálny song

1
2311

Asaf Avidan a One DayNa to, aby mohlo byť niečo úspešné stačí, aby bol videoklip poburujúci a hudba tak šialene strašná, až sa niekomu začne páčiť. Hudba je iná, priznávajú aj tí, od ktorých by sa dalo čakať, že hudbe rozumejú a predsa ju nezatracujú. Ľudia staršej generácie prelaďujú Fun rádio, kde je skladba ako doma a ľudia tí, ktorým ide aj o sluch skladbu už v úvode vypínajú. To čo predvádza interpret v tejto skladbe je síce spev, no v druhej polovici sa to mení na podivné nadrogované pokusy vyškriabať sa hlasom niekam, kde to nedá a predsa spieva ďalej. Mám okolo seba mnohých, čo nedávajú šancu skladbe, aby ich oslovila, a nedávajú šancu spoznať ani jej názov, či interpreta. Aj pre mňa bolo dnes prekvapením hlbšie pátranie, ktoré odhalilo, že znepokojených a znechutených ľudí je oveľa viac.

Buď v trojke, alebo homosexuál…
Song One Day a jeho úspech tak dokazujú, že aj s totálne falošným škrekom sa to dá dotiahnuť ďaleko, len tomu treba dať dobrý rytmus a možno až prehnane liberálno-moderný videoklip. Ústrednými postavami sú trojica mladých ľudí, dvaja mladíci a dievčina. Divák si má myslieť, že medzi nimi niečo je a to si aj neprehliadnuteľným spôsobom čoskoro každý uvedomí. Bozkávajúci nastajlovaní „muži“, skrátka zrejme zabodovali.

Asaf Avidan & The Mojos – One Day

Denná verzia rovnakej skladby s iným videoklipom prináša oveľa viac svetla do obrazu. Bozkávajúcich chlapov vystriedali bozkávajúce dievčatá, čo je možno o niečo viac spoločensky prijateľnejšie, ale aj tu sa od polovice môžeme chytať za uši pre umierajúcu mačku pred mikrofónom.

Hudba sa mení rovnako ako generácie ľudí. Menia sa totiž aj ľudía tí, ktorí hudbu tvoria a žiaľ pre niekoho aj toto bude čoskoro úplne bežné. Ani tak nie hudba, ako obsah videoklipu.

Kto je Asaf Avidan?
Asaf Avidan je frontmanom izraelskej kapely nesúcej čiastočne jeho meno a to Asaf Avidan & The Mojos. Pochádza z Izraela a čiastočne vyrastal jna Jamajke. Pôvodne sa venoval animácií a patril medzi skutočné talenty. Momentálne žije v Jeruzaleme a venuje sa hudbe. Pár nie príliš nadšených poslucháčov rádií by však bolo radšej, ak by zostal pri animáciách.

Comments are closed.