Amy Winehouse zomrela, no jej hudba žije ďalej

0
1492

Amy Jade Winehouse, najúspešnejšia britská speváčka, ktorá skonala minulý mesiac aj po smrti valcuje hitparády. Jej druhý album Back to Black sa stále výborne predáva. V americkej hitparáde digitálnych albumov je momentálne na 1. mieste a v Billboard 200 je na 9. mieste. Už sedem hodín po oznámení jej smrti sa v UK album chart objavil na 59. mieste a týždeň na to už kraľoval hitparáde. Z albumu, ktorý vyšiel už v roku 2006 a v reedícii 2007 sa celkovo predalo necelých 12 miliónov kusov a predaj stále stúpa.
V súčasnosti sa veľa hovorí o vydaní nového albumu, ktorý už Amy nestihla dokončiť a jeho vydanie sa odkladalo práve pre jej problémy s alkoholom a drogami. Rovnako sa hovorí aj o tom, že jedna z jej nevydaných piesní by sa mala stať titulnou skladbou nového filmu o agentovi 007, Jamesovi Bondovi.
Smrť mladej speváčky nebola doposiaľ objasnená. Jej rodičia sa však vyjadrili, že Amy tvrdé drogy nebrala už dlhší čas a snažila sa dať do poriadku svoj život. Tomuto tvrdeniu nahráva aj fakt, že sa v byte nenašli žiadne stopy po drogách. Otec Amy hovorí, že Amy bola „čistá“ a triezva a možno práve tento šok jej telo nezvládlo. Výsledky toxikológie budú známe až o pár týždňov a snáď práve tie prinesú viac informácií.