Ženy podnikateľky, vieme čo vás trápi najviac

0
2522

Pozícia žien sa za posledné storočie výrazne zlepšila vo všetkých sférach života. Jednou z nich je aj podnikanie. Napriek tomu však stále čelia prekážkam, ktoré muži nepoznajú. Tu sú niektoré z nich spolu s tipmi na to, ako ich prekonať.

11_BusinessWoman

Menej investorov pre startupy

Štatistiky potvrdzujú, že startupy vlastnené ženami majú menšiu šancu získať investora. Najlepšia obrana je v tomto prípade útok. Investori hľadajú „tutovky“, preto je dôležité zohnať pre svoj projekt schopných a sebavedomých ľudí a zostaviť nepriestrelný obchodný plán, ktorý ich presvedčí.

Citlivé rozhodnutia

Vo všeobecnosti sú ženy v porovnaní s mužmi nežnejšie. Premieta sa to aj do pracovnej sféry, čo môže ovplyvniť ich komunikačný štýl a rozhodovanie. Muži a ženy podnikajú inak, ale ani jeden spôsob nie je zlý. Ženy sa aj v rámci obchodu sústredia na ľudské vzťahy, čo je ich veľkou výhodou –musia však mať na zreteli obchodný zámer.

Rozmýšľajú ako muži

Veľa žien si myslí, že na to, aby uspeli medzi konkurenciou, sa musia správať ako muži. To vôbec nie je pravda. Buďte samé sebou, nenechajte sa zastrašiť prevahou opačného pohlavia. Spoľahnite sa na svoju intuíciu a obchodné zásady.

11_Business

Rodina vs. práca

Nie každá žena v podnikateľskej sfére je vydatá či má deti, ale tie, ktoré áno, často zápasia s problémom, ako tieto dve zložky svojho života vybalansovať. Nie je to nemožné. Hlavným problémom je predsudok, že ženy bez záväzkov sú práci oddanejšie. Kľúčom k úspechu je nájsť si čas na prácu aj rodinu a určiť si medzi nimi hranice. Najmä, ak pracujete z domu.

Viera v samú seba

Sebadôvera je pre podnikateľky jednou z prekážok, ktorá sa im prekonáva najťažšie. Boja sa, že ak sa o svojej práci vyjadria pozitívne, okolie ich bude vnímať ako arogantné chválenkárky. Majte na pamäti, že sama ste svojím najväčším zástancom. Ak svoje podnikateľské snahy nepredáte tým, že o nich niekomu poviete, nikto iný to nespraví za vás. Tomu, že sa do vás oplatí investovať, musíte veriť v prvom rade vy!

Zdroj: mentorworks.ca

Čítajte aj:

Profil úspešnej ženy: Hillary Clintonová

Úspešná aj bez penisu? Takto ženy ovládnu svet.

Čo treba vedieť o rebríčku najmocnejších žien roku 2016 podľa Forbes