Úvodná zvučka seriálu Pokémon a hudobné umenie

0
2582

Pokémon bol hitom kedysi, dnes len výnimočne pre niektoré deti, ktoré len teraz majú vek, v ktorom ich dokážu vreckové príšerky (pock-et-mon-ster) zaujať. Boli to aj naši mladší súrodenci, či kedysi aj my sami, čo im príbeh príšerok niečo hovoril. Žuvačky s nálepkami každého Pokémona od Dunkina neboli kupované pre otrepanú ružovú chuť, ale pre nálepky. Celá „pokemánia“ nejak opadla a dnes po nej zostalo len niekoľko starých školských tašiek v pivnici, peračníky a kde tam ešte na posteli nalepená nálepka zo spomínanej žuvačky. Následne sa o slávu Pokémona snažil Digimon, no bol to skôr slabý odvar kopírujúci jednu myšlienku. Nech už ale mal ktokoľvek k Pikachuovi a ostatným vzťah akýkoľvek, zvučka mnohým zostane nezabudnuteľná.

Verili by ste, že táto zvučka dokázala inšpirovať iných, aby jej dodali inú verziu? Tá celkom prvá je tak úžasná, že si zaslúži poklonu. Aspoň tú pomyslenú.

A mimochodom viete vôbec, čo bol Pokémon skôrm, než bol seriálom? Hrou na malých GameBoy konzolách a Nintendách. Ako jeden z najväčších herných hitov.