Najhľadanejšie „lyrics“ texty skladieb tohto mesiaca v USA

0
1597

Zaujal ma jeden článok na webe o vyhľadávaní textov k pesničkám a tak som si začal hľadať texty k tým svojim. Zhodou náhod som sa tak dostal aj miesta, kde sa dalo vypočítať, ktoré sú asi tie najžiadanejšie. Je to zaujímavé, ale niektorých interpretov vôbec nepoznám a u nás istotne tak celkom poznať všetci nebudú.

Celkom je najhľadanejšia Beyoncé so skladbou Girl. Ako druhé je lio a It’ll Be Like. Tretím je Hardwell a skladba Encoded, štvrtý je Jae so skladbou Under My Spell, ďalší Belly a To The Top a Yui so skladbou Hello paradise Kiss. Siedmou najhľadanejšou skladbou je LIL B s jej hitom zaujímavého názvu „Charlie Sheen“. Shapeshifters & Shermanology na ôsmom mieste so skladbou Waiting For you. Deviatym je Laurent Wery a Hey Hey Hey. Desiatku uzatvára Ashton Shepherd a Where Country Grows. Musím sa priznať, že som prekvapený zo všetkých tých mien. Predsa len poznám len prvú a nikoho iného. NIekde na dvanástom mieste sa nachádza kapela 3 Doors Down a jej Everytime You Go. A potom ani do dvadsiatky nenarazím na jedinú známu skladbu alebo interpreta. Teda aspoň z bežných počutí. Veď tdo dvadsiatky sa tam objavujú aj také mená ako Erin Hay, Jetty Road a Sophia Charai s jej skladbou Pichu… nu tu mi je už niečo známe, ale nebudem preskakovať na inú tému.

Jasné je jedno. Texty k skladbám nemusia byť žiadané vždy výhradne len tie k trhákom a veľkým hitom. Tu je očividné, že úspech majú aj iné skladby a keďže tento rebríček je zložený len z výsledkov posledných pár týždňov na americkej pôde, nemôžeme ho rovnať s tým našim. Hľadanosť textov tzv. lyrics je priamo úmerná tomu, čo sa deje na hudobnej scéne a pomáha tomu aj Superstar. Čo sa spieva tam, sa neskôr hľadá na youtube a pri puistenom youtube sa hľadajú aj texty. Samozrejme nie vždy, no je takých naozaj veľa.