Psychothriller Rozpoltený režiséra Shyamalana sa od dnes premieta v kinách

0
2673

Americký režisér, scenárista a filmový producent indického pôvodu M. Night Shyamalan, tvorca úspešného mysteriózneho diela Šiesty zmysel, sa na filmové plátno vracia s príbehom schizofrenického šialenca, túžiaceho po zabíjaní. Hlavná postava v sebe s láskou živí až 23 rôznych osobností. Nečudo, že jeho psychiatrička je bezradná. A jeho tri uväznené obete tiež…

Skutočný problém však spočíva v tom, že sa v Kevinovi (hrá ho vynikajúci James McAvoy) začína rodiť jeho posledná, najsilnejšia osobnosť – monštrum, aké svet ešte nezažil. Najinteligentnejšia a najsilnejšia kreatúra, pred ktorou niet úniku.


Tip redakcie: 10 filmov, na ktoré sa môžeme tešiť v roku 2017


Trailer neukazuje na presný vývoj príbehu, ani jeho vyvrcholenie, čo je v konečnom dôsledku len pozitívum. Dej je zdanlivo jednoduchý: šialený psychopat omámi, unesie a uväzní v podzemných priestoroch svojho domu tri mladé študentky. Postupne sa zoznamujú so všetkými jeho tvárami: postaršou ženou, dieťaťom či slušným mladým mužom v distingvovaných okuliaroch. Kevinovu silnú poruchu osobnosti sa snaží dostať pod kontrolu jeho psychiatrička (Betty Buckley), ale na jeho mimoriadne zložitý a neprehľadný charakter nestačia ani jej dlhoročné skúsenosti.

Film sa natáčal v režisérovom najobľúbenejšom americkom meste: Philadelphii. Shyamalan sa na scenár dôkladne pripravil. Absolvoval početné rozhovory s psychiatrami, ktorí mali na starosti pacientov so schizofrenickou poruchou.

OBRAZOK 1

OBRAZOK 2

I keď sľubovaný dej je, popravde, viac než stokrát prevarené klišé, čo filmu dodáva punc osobitosti je fascinujúci herecký výkon Jamesa McAvoya. Dokáže sa mimicky i pohybovo prevteliť do rozmanitých vekových kategórií, pohlaví a nerobí mu problém nahodiť psychopatický úškrn, z ktorého vás mrazí. Už len kvôli jeho presvedčivosti návštevu kina rozhodne odporúčame!

Film sa v slovenských kinách začína premietať od 19.1. 2017.