Existuje liek na život? Vitajte v neobvyklej liečebni, kde sa dejú šialené veci

0
2949

Príjmite svoju diagnózu a uvidíte… je tu úžasne! Režisér Gore Verbinski sa po Pirátoch z Karibiku vracia k žánru, v ktorom pred takmer pätnástimi rokmi zažiaril v dnes už kultovom horore Kruh. A opäť dokázal vďaka svojej  obrazotvornosti a filmárskemu umeniu vybudovať tajomnú a napínavú atmosféru, v ktorej  sa ľudská myseľ ohýba a stráca schopnosť rozoznať realitu a sen. Liek na život je vďaka tomu filmovou udalosťou presahujúcou žánrové škatuľky.

Ako to už často býva, dramatické udalosti začínajú väčšinou veľmi nenápadne. Mladý a ambiciózny manažér Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadriadených jednoduchú úlohu. Priviezť zo sanatória pána Pembrokea, nenahraditeľnú hlavu ich spoločnosti.

obrazok 1

Liečebňa, kam sa pred časom uchýlil a podľa posledného odoslaného listu sa z nej ani nechce len tak rýchlo vrátiť, sa nachádza v zastrčenom kúte švajčiarskych Álp. Jej personál tu poskytuje životom a prácou vyčerpaným boháčom špeciálnu očistnú liečbu. Ale ponúkané zázračné procedúry možno nie sú tak úplne bežné a pobyt tu až tak úplne dobrovoľný…

obrazok 2

Mysteriózny thriller sľubuje neočakávané zvraty, šokujúce odhalenia a mimoriadne pôsobivé vizuálne obrazy, ktoré sú vidieť už z ukážkového traileru. Môžeme sa konečne tešiť na horor s originálnou, neotrepanou tématikou? Nechajme sa prekvapiť…


Tip redakcie: T2 Trainspotting má slávnostnú premiéru za sebou. Začiatkom februára konečne vypáli aj do slovenských kín


Hlavné postavy si zahrali Dane DeHaan, Jason Isaacs a mladučká manželka výstredného amerického herca Shia LaBeoufa, Mia Goth.

obrazok 3

Psychologický horor sa v slovenských kinách začne premietať od 16.2. 2017.