Triky obchodníkov na Vianoce – čo si myslíte, naletíte im

0
2489

Vianoce v obchodoch

Emócie predávajú. Či už ide o emócie v článkoch, filmoch, video hrách alebo u predajcov, vždy to zaberá. Prečo sú videá s mačkami najsledovanejšie videá na internete? Mačky sú milé a vytvárajú v ľudoch emócie. Toto veľmi dobre vedia obchodníci, ktorí na nás každoročne chystajú triky ako na nás zarobiť počas najkrajších sviatkov v roku. Či sú to už mobilní operátori, predajcovia elektroniky alebo kníhkupectvá, všetci vedia, že Vianoce sú najziskovejším obdobím v roku. Čo si na nás nachystali túto zimu?


Tip redakcie: Recept na šťastie hľadajme na Filipínach


48623118 - christmas tree with gold decoration in shopping mall.christmas clearance sales at the shopping mall. elegant christmas tree in a shopping mall

Prečo začínajú vianočné reklamy už v októbri

Odpoveď je jednoduchá. Ak aj vás rozčuľujú vianočné reklamy, ktoré vidíme na obrazovkách televízorov už v októbri, nie ste sami. Avšak, u obchodníkov platí známa veta „čím skôr, tým lepšie“. Má to svoj opodstatnený dôvod – zákazník si nekúpi nič, pokiaľ to vidí iba raz. Ak vás však bude operátor presviedčať pár týždňov, aby ste si najnovší balík s telefónom kúpili, verte nám, vy si ho kúpite. Veď je to super ponuka, nie? Vianočné reklamy, ktoré začínajú už v októbri sú teda opodstatnené a majú jasný cieľ – presvedčiť vás, aby ste si najnovší tovar alebo produkt kúpili. Neustále pripomínanie vás nakoniec presvedčí.

Dva za cenu jedného, veľký výpredaj a „obdaruj najbližších“

Azda najviac poznáme triky typu „vianočný výpredaj“ alebo „dva za cenu jedného“, prípadne „kúp dva a tretí máš za polovicu“. Toto sú klasické triky, ktoré v nás vyvolávajú impulzy nakupovania, ktoré fungujú. Prečo by sme odolali tak výhodnej ponuky a mali toho viac za menej? Málokto si uvedomuje, že v konečnom dôsledku minie oveľa viac peňazí, ako by minul normálne. To je cieľom obchodníkov.


Tip redakcie: Andy Fletcher z Depeche Mode: Do Bratislavy sa vždy tešíme


Vianoce v obchodoch začínajú skôr ako tie skutočné. Obchodníci taktiež využívajú naše emócie a hrajú na citlivú stranu vetou typu „obdaruj najbližšieho – kúp mu nový mobil a ty dostaneš zľavu na paušál“. Ako sme spomínali, Vianoce sú najziskovejším obdobím roka a pri toľkých zľavách a akciách si často neuvedomíme, že sme zasa minuli oveľa viac, ako normálne. O čom sú ale Vianoce v skutočnosti? Je to o ruchu v nákupných centrách a strese?

Mimochodom, už máte nakúpené vianočné darčeky?

Čítajte tiež:

Brad Pitt je vychudnutý a zostarol. Môže za to náročný rozvod.

Jaguar Land Rover plánuje vyrábať v Británii elektromobily

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokSedem tipov ako zabiť nudu
Ďalší článokPäť najlepších miest kam sa ísť zabaviť na Slovensku
Keď som mal 25, dal som výpoveď aby som sám cestoval po svete. Kancelária nikdy nebola pre mňa. Z cestovateľského blogu Bez Mapy som si spravil zamestnanie na plný úväzok a stal sa digitálnym nomádom. Všetko čo potrebujem k práci je môj laptop, WiFi a hlava plná nápadov. Dlhodobo cestujem po svete a svoje zážitky, rady a tipy ako žiť život na vlastnú päsť zdieľam s tebou na tomto blogu. Pridaj sa ku mne a zahoď svoj strach z nepoznaného.