7 vecí, ktoré obťažujú vášho šéfa

0
2332

Čo nerobiť v práci

Tu je sedem otravných pracovnykov návykov, ktoré by ste mali odstrániť hneď v zárodku.

20018832 - boss shouting at employee

Čo nerobiť v práci

Všetko musíte mať pohotovo vybavené

Zaplavujete svojho šéfa s nenaliehavými otázkami osobne alebo prostredníctvom emailu? Snažte sa vyhnúť vystupňovaniu situácie, ktorá môže byť vyriešená s trpezlivosťou (povedzme, schválenie dovolenky), ale pamätajte, že otravovať ho s niečim čo by mohlo byť pre spoločnosť dôležité v dlhodobom horizonte (ako nečakané náklady, ktoré potrebujú jeho súhlas) je v poriadku.

Zabúdate ho dávať do kópie

Vedieť, kedy dať do kópie emailovej komunikácie svojho šéfa môže byť skutočne umením, ale pristupujte k tomu takto: V prípade, že projekt je natoľko veľký, že šéf by vás mohol požiadať o aktualizácie stavu bude asi šikovné nechať ho v kópii komunikácie po celý čas. (Vo väčšine prípadov je to tak omnoho jednoduchšie ako posielať rýchlu emailovú rekapituláciu na konci dňa alebo týždňa.)


Tip redakcie: Osem vecí, ktoré robia budúci milionári každý deň, keď sa nikto nepozerá


Píšete predmety mailov, ktoré nie sú zrozumteľné

Názvy predmetov v mailoch by mali byť navrhnuté tak, aby obsahom pomáhali vášmu šéfovi uprednostňovať a zoraďovať svoje emaily v schránke podľa toho, čo od neho potrebujete a to v 60 znakoch alebo menej. Je rozdiel medzi predmetom, ktorý nazvete: „Kontrola“ a „Na skontrolovanie – Polročná správa“ Špecifickosť vždy víťazí.

35821986 - horizontal view of victim of workplace bullying

Posielate mu emaily počas každej nočnej hodiny

Snažíte sa aby to vyzeralo, že ste k dispozícii 24 hodín/7 dní v týždni, ale váš šéf má tiež spoločenský život a čím viac emailov mu posielate v nočných hodinách – najmä nenaliehavého typu – tým viac ich musí prehrýzť a skontrolovať ich v jeho súkromnom čase.

Ste neustále na čete

Ak to nie je požiadavkou na pracovisku, majte sa na pozore a nemajte veľa otvorených dialógových okien. Nechcete predsa, aby mal váš šéf pocit, že súťaží o vašu pozornosť, zvlášť keď trpezlivo čaká kým si vyriešite vaše súkromné veci spoza vášho pracovného stola. 

A neustále potrebujete pripomínať

Papierové lepky. Dokumenty Google. Plánovače s množstvom miesta pre písanie. Nech je váš systém akýkoľvek, uistite sa, že ste v nadväznosti na deadliny svojich úloh vždy v predstihu pred šéfom… a nie naopak.

Nikdy neprejavujete nadšenie

Dokonca aj keď by ste mali pracovať cez víkend, nikdy neuškodí prekonať sa a ukázať skutočný záujem a podporu projektu alebo úlohy. Váš šéf je tiež len ľudská bytosť a vaša pozitivita sa veľmi počíta. (Mohlo by to tiež viesť k povýšenie, tak vpred do toho.)

Čítajte tiež:

Právna poradňa: Skončenie pracovného pomeru výpoveďou

10 tipov, ako úspešne zvládnuť pracovný pohovor


Zdroj: http://www.purewow.com/money/things-that-are-annoying-your-boss