Kultové PLACEBO prichádza na Slovensko

0
1917

Placebo_1200x628px-2Kultová kapela PLACEBO oslavuje svoje 20. výročie veľkolepým svetovým turné. Dvadsaťročnicu oslávi aj s fanúšikmi na Slovensku! V nedeľu 25. júna odohrá britská skupina svoj koncert v AEGON Aréne NTC v Bratislave. Kapela minulý rok vydala album A Place For Us To Dream – 20 Years Of Placebo, ktorý obsahuje aj singel Jesus´ Son. Londýnska formácia, ktorá patrí k špičke alternatívnej scény odohrá to najlepšie zo svojej tvorby. Na svojom konte majú kultové hity ako Every You Every Me (1999), Black-Eyed (2001) či The Bitter End (2003).


Tip redakcie: Melania Trump sa na inaugurácii objavila v kostýme, ktorý silno odkazoval na Jackie Kennedy


Placebo už v júniannouncment-photo-1000x1000px

Kapela vznikla v roku 1994 v Londýne, keď sa dali hudobne dokopy spevák Brian Molko a basgitarista Stefan Osdal. Ich pôvodný názov bol Ashtray Heart. Ich album Placebo v roku 1996 zaznamenal nečakaný úspech. Fanúšikom ich hudby bol od začiatku legendárny David Bowie, ktorý kapelu prizval aj na svoje posledné turné. Dvere do veľkého sveta hudobného biznisu im v roku 1997 otvoril singel Nancy Boy. Paradoxne, Brian Molko sa vyjadruje, že je to „najhoršia skladba, akú kedy napísal“.

Kapela má na konte osem albumov, vrátane najnovšej kompilácie A Place For Us To Dream. Veľké oslavy odštartovala kapela už minulý rok a 25. júna odohrajú koncert v Bratislave. Ich štýl je rockový, siaha do alternatívy aj glam rocku. Kritici v ich hudbe nachádzajú aj prvky brit popu, gothic rocku, pop rocku… Jedno je však isté – Placebo má nezameniteľný zvuk podčiarknutý skvelým hlasom Briana Molka.

Vstupenky sú dostupné na www.vivien.sk a v sieti Eventim od utorka

  1. januára, 10.00 hod.