Nádherná cesta vesmírom

0
2662

Krása Zeme z vesmíru je bezkonkurenčný zážitok, ktorý vám vo formáte IMAX 3D prináša exkluzívne CINEMAX BORY. Americký filmový dokument A Beaufitul Planet (Nádherná planéta – slov.distr.názov), vám ponúkne celkom nový pohľad na Zem z vesmíru a prinesie množstvo zaujímavých informácií o našej planéte a celej galaxii.

Realizácia dokumentu prebiehala v spolupráci s americkou agentúrou NASA (Národný úrad pre letectvo a kozmonautiku). Jednotlivé zábery vytvorili astronauti na Medzinárodnej vesmírnej stanici ISS poháňanej slnečnou energiou a slúžiacej dodnes, ako laboratórium, observatórium či špecializovaná dielňa.

Vysoké náklady a nároky na samotnú techniku, robia zo súčasnej  IMAX filmovej dokumentárnej tvorby vzácne a jedinečné umelecké  diela. Pridanou hodnotou týchto titulov je ich edukačný a poznávací obsah, vhodný pre žiakov a študentov všetkých vekových kategórií.

Nočné divadlo

Z nočného vesmíru je zreteľne vidieť, ako Zem žiari – stále sa rozširujúce elektrické svetlá priamo poukazujú na zmeny nášho univerza. Z ISS sú dobre viditeľné mnohé z nich – od odlesňovania Madagaskaru či Amazonského pralesa, cez ropné plošiny v Mexickom zálive, až po topenie ľadovcov v Grónsku či žiaru veľkomiest.

A Beautiful Planet
A Beautiful Planet

Nádherná planéta sa dostáva do kín v pôsobivých formátoch IMAX® a IMAX® 3D (Image MAXimum)  s originálnym komentárom oscarovej herečky Jennifer Lawrence (v slovenskom znení Kristína Svarinská).

Nádhernú planétu (A Beautiful Planet, 2016) môžete vidieť exkluzívne v kine CINEMAX BORY IMAX 3D  od 1.decembra 2016

Pozrite si trailer

IMAX sály sú konštruované tak, aby divákov dostali bližšie k plátnu, aby sedeli v čo najlepšom zornom uhle. Obrovské (IMAX) plátno sa rozpína takmer od podlahy až k stropu a od jedného okraja po druhý, čo dotvára úžasný spektakulárny zážitok bez ohľadu na to, v ktorej časti hľadiska sedíte. Každá IMAX premietacia sála je navrhnutá tak, aby diváci mali pocit, že sa nachádzajú priamo v centre filmového deja.

3D technológia pridáva obrazu ďalší rozmer a úplne vás pohltí do reality, ktorá bude zrazu tak veľmi blízko. Veľkú časť toho, čo sa skrýva pod názvom The IMAX Experience, tvorí tiež zvuk. Tak, ako sa prispôsobuje obraz filmu pre potreby IMAX-u, aj tím zvukárov spoločnosti IMAX prispôsobuje spolu s filmovými tvorcami pôvodné zvukové stopy filmu, aby vytvorili dokonalý priestorový filmový zvuk optimalizovaný pre kiná IMAX.

V IMAX čoskoro uvidíte:

Voyage of Time – Ambiciózny projekt amerického režiséra Terrence Malicka (Nebeské dni, Strom života, Tenká červená línia), na ktorý sa pripravoval štyridsať rokov.  Majestátna 3D cesta k Veľkému tresku, vzniku života a ešte ďalej do budúcnosti.  Navyše na špeciálne efekty dozeral Dan Glass z trilógie Matrix, hudbu zložil legendárny taliansky skladateľ Ennio Morricone, originálne komentáre nahovorili herci Brad Pitt a Cate Blanchet.

Voyage of Time
Voyage of Time

CINEMAX IMAX:  www.cine-max.sk/imax.html;

Oficiálna stránka IMAX :  www.imax.com/

Fotografie: imax.com


Kiná CINEMAX sú najväčšou sieťou kín na Slovensku, ponúkajú svojím návštevníkom to najmodernejšie zo súčasných technológií dostupných vo svete kinozábavy. IMAX 3D – gigantické plátno s dokonalým zvukom, 4D/D-BOX-y – v ktorých sa pohyb špeciálnych sedadiel dokonale zladí s obrazom a zvukom na plátne, 4K projekcie – na ktorých uvidíte obraz dvakrát detailnejší a ostrejší či najdokonalejší zvukový systém na svete Dolby ATMOS, v ktorom budete obklopení zvukom naozaj zo všetkých strán.