Filmový trailer: Zničení láskou

0
2220

Láska mezi riaditeľom väznice a odsúdenou. Ak si myslíte, že život nedokáže napísať zaujímavé love story, francúzsky film Zničení láskou vás vyvedie z omylu. Bol totiž inšpirovaný skutočnými udalosťami…

Dráma pohravajúca sa s prekročením hraníc v mene vášne. Príbeh sa možno javí ako prvoplánové klišé: žena – väzenkyňa (Adéle Exarchopoulos), čakajúca na verdikt nad svojou budúcnosťou, v sebe objaví úprimný cit voči mužovi – riaditeľovi väznice (Guillaume Galliennne). Ten sa však zmieta v dileme morálnej voľby. Nielen medzi svojou milenkou a vlastnou rodinou, ale i medzi pocitom moci a neočakávanými ľudskými emóciami voči “nesprávnej” žene.

TITULNY OBRAZOJK

Hlavná ženská hrdinka je vedená túžbou po láske, naivitou aj silnými ambíciami. Využíva svoju jedinú účinnú zbraň: ženskosť. Príbeh nešťastnej lásky podľa skutočných udalostí je prerozprávaný z dvoch uhlov pohľadu: podľa záznamov zo súdnych procesov a optikou verejnosti. Podľa prvých recenzií film neklesá k zbytočnému pátosu, ani nie je prototypom romantických rozprávok, skôr sa snaží nestranne reflektovať vývoj vzťahu a najmä nehodnotiť. Vášnivú drámu natočil francúzsky režisér Muriel Cravatte.

Film sa dostane do slovenských kín 23. februára 2017 s českými titulkami.

Foto kredit: www.itafilm.sk