Vieme kam na Silvestra. Stavte na túto klasiku alebo skúste netradičné

0
3049

Silvestrovské destinácie: Silvester je jednoznačne jedným z najobľúbenejších častí roka, kedy mnohí z nás cestujú do zahraničia a príchod Nového roka oslávia v niektorom z európskych miest. Vybrali sme pre vás zoznam troch najobľúbenejších silvestrovských destinácii, ktoré Slováci jednoducho milujú- A to už niekoľko rokov po sebe. Ak však hľadáte zmenu, pozreli sme sa pre vás taktiež na mapu Európy a vybrali tri netradičné mestá na Silvestra, ktoré by ste mohli zvážiť tiež ak túžite po netradičnej zmene. Prečítajte si, ktoré to sú.

50722325 - view over berlin on new years eve 2013 with fireworks

Klasické silvestrovské destinácie sú jednoznačne Londýn, Paríž a Praha, ktoré sú Slovákom dôverne známe. Tieto mestá milujeme a užívame si ich aj mimo, než len na prelome rokov. Sú dostupné, blízko Slovenska a veľmi obľúbené. Silvester v niektorých zo spomínaných destinácií patrí medzi top cestovateľské zážitky mnohých Slovákov a my vieme prečo!


Tip redakcie: Kalisa Martin – nemala peniaze, no otvorila hotel


Silvester v Londýne pre tých, čo sa neboja lietať

Letenky do Londýna z Bratislavy nie je problém získať. Spoločnosť Ryanair lieta na trase Bratislava – Londýn až dva krát denne a ceny začínajú pri 30 € za spiatočnú letenku. Prečo je však silvester v Londýne tak obľúbený? Aj keď to nie je zrovna najlacnejšia destinácia na Silvestra, mnohým Slovákom je stále veľmi dostupná. Silvestrovský Londýn s ohňostrojom sa opísať nedá – to musíte proste zažiť.

Silvester v Prahe patrí jednoznačne medzi top zážitky

Aj pre tých, ktorí trpia jazykovou bariérou. Už naše mamy milovali návštevy Prahy a to najmä z dôvodu, že sa tu dohovorili. Aj keď dnešná generácia hovorí po anglicky plynule, Praha je stále na prvých rebríčkoch silvestrovských destinácií. Cenovo veľmi výhodná najmä vtedy, ak plánujete vopred, nakoľko ubytovanie v Prahe na Silvestra vás nemusí stáť najmenej.


Tip redakcie: Stovežatá Praha očarí aj na Vianoce


Silvester v Budapešti sa rýchlo stáva klasikou

Hlavne všetkých, ktorí si chcú užiť trochu multikultúrnej spoločnosti a nádychu západu. Budapešť je preslávená svojim nočným životom a príjemne nízkymi cenami. Aj tu však platí to, že si ubytovanie v Budapešti na Silvestra rezervujte pár mesiacov vopred. Budapešť je populárna medzi turistami z celej Európy a Silvester tu chce stráviť hádam každý.

11426486 - sparkling new year eve nye fireworks in sydney harbour sky line at night, nsw, australia, oceania. the sydney harbour bridge and sydney opera house sparkling in the night. colourful surface. night scene

Menej tradičné silvestrovské destinácie stoja taktiež určite za zmienku. Európa predsa nie je iba Praha, Londýn a Budapešť a má veľa neobjavených zákutí. Rozmýšľali ste napríklad nad Estónskom či Rumunskom? Silvester v Tallinne môže prekvapiť tých, ktorí majú na cestovanie obmedzený rozpočet. Príjemne nízke ceny, nádych Severnej Európy a utešené centrum vydláždené kamennými kockami. Historické centrum Tallinnu sa však príjemne dá skombinovať s luxusnými hotelmi za príjemné ceny, ktorých je tu ako maku.

Ak vás láka skôr juh, bežte na Silvestra do Bukurešti. Hlavné mesto Rumunska aj v 21.storočí trpí veľkými predsudkami zo strany Západnej Európy, no úplne neprávom. Veľmi lacná Bukurešť je číslom jeden na zozname netradičných dovolenkových destinácií počas Silvestra.

 

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokOtestujte sa a zistite či trpíte nedostatkom spánku
Ďalší článokRapídny rast aplikácie Slack sa zastavil
Keď som mal 25, dal som výpoveď aby som sám cestoval po svete. Kancelária nikdy nebola pre mňa. Z cestovateľského blogu Bez Mapy som si spravil zamestnanie na plný úväzok a stal sa digitálnym nomádom. Všetko čo potrebujem k práci je môj laptop, WiFi a hlava plná nápadov. Dlhodobo cestujem po svete a svoje zážitky, rady a tipy ako žiť život na vlastnú päsť zdieľam s tebou na tomto blogu. Pridaj sa ku mne a zahoď svoj strach z nepoznaného.