10 predsavzatí do nového roka, ktoré nikdy nesplníte

0
2537

Rok 2017 je už tu a s ním aj nespočetné množstvo predsavzatí alebo sľubov, ktoré si dávame v nádeji, že ich tento raz určite dodržíme. A tak veríme predstave, že spolu s novým rokom príde aj naše nové ja.  Ruku na srdce – nehovorili ste si to isté aj minulý rok? A čo rok predtým? Prinášame vám zoznam desiatich notoricky známych predsavzatí, ktoré pravdepodobne nikdy nedodržíte. 


Tip redakcie: Päť ľahkých trikov ako okamžite zahnať nervozitu či úzkosť


Začnem sa zdravo stravovať

Po sviatkoch plných obrovského množstva nezdravých jedál patrí toto novoročné predsavzatie azda k najčastejším. Určite si aj vy hovoríte: Budem jesť viac ovocia a zeleniny. Prestanem sa napchávať sladkosťami. Nebudem jesť fastfood. Avšak na smoothie a zeleninové šaláty zabudnete len čo sa vám pod ruky dostane napríklad pizza či čokoládová torta. Nevadí. Možno o rok.

Prestanem piť alkohol

33882503 - portrait of a young woman who refuses to alcohol and tobacco. young girl struggling with her bad habits.

Alkohol patrí k najväčším nerestiam ľudstva, škodí nášmu zdraviu a navyše vyprázdňuje našu peňaženku. Príde nám teda logické, že by sme s ním mali skoncovať – žiť sa dá predsa aj bez neho. Ale ešte jeden pohárik, a tento už bude naozaj posledný, dobre?

Začnem cvičiť

Nikdy nie je v uliciach viac bežcov a vo fitkách toľko odhodlancov ako práve po novom roku. No s pribúdajúcimi dňami počet športovcov priamoúmerne ubúda, a tak sa ocitáte viac ležmo pred telkou ako v pohybe. Ešteže máte istotu, že vám to športové oblečenie v ďalšom roku nebude veľké.

Našetrím si viac peňazí

49042569 - business, people, finances and money saving concept - businessman with piggy bank and coins at office

Skvelý spôsob, ako našetriť viac peňazí, napríklad aj na lepšiu dovolenku, je nemíňať na zbytočnosti, ktoré k životu nepotrebujete. Lenže čo tie nové topánky vo výklade?

Skoncujem so zlozvykmi

Ohrýzanie nechtov, hryzenie pier, či fajčenie. Tak dlho sa ich chcete zbaviť, a kedy je lepší čas prinútiť sa, ako práve na nový rok? Ibaže nie nadarmo sa zlozvyk volá zlozvyk, a na to, aby ste ho porazili, potrebujete nájsť lepší dôvod než len čistú stranu v kalendári.

Budem chodiť skôr spať

10899214 - beautiful girl sleeps in the bedroom

Rána sú vždy najväčším utrpením, a to najmä pre tých, ktorí radi ponocujú. Náš problém by preto mohlo vyriešiť, ak by sme si do postele ľahli o čosi skôr. Ale až po tom filme, ktorý večer dávajú.

Naučím sa nový jazyk

Hovoríte si: ,,Rok má 365 dní, a ak sa každý deň naučím zopár slovíčok, o rok budem mať celkom bohatú slovnú zásobu. Ale dnes mi to časovo nevychádza, tak ak jeden deň vynechám, nič sa nestane… A zajtra mám už tiež iný program. K čomu mi je vlastne nový jazyk?“

Strávim menej času na sociálnych sieťach

Menej sociálnych sietí – viac času na zmysluplnejšie veci. Znie to ako celkom pekné novoročné predsavzatie. Ale len kým vám nepípne prvé upozornenie.

Budem chodiť viac pešo

47410078 - beautiful young couple on a walk in autumn forest

Toto je výborný spôsob, ako pomôcť nielen svojmu zdraviu, ale aj peňaženke. Kiežby ste sa vedeli vymotať z domu skôr. Ešteže existujú pohodlnejšie a rýchlejšie spôsoby prepravy ako vlastné nohy!

Nájdem si lepšiu prácu

Keďže už máte v pláne zdravý životný štýl,  zdokonalenie sa v cudzom jazyku a menej času na sociálnych sieťach, zdá sa, že nikdy nebola vhodnejšia doba  na sebe zapracovať, aby sa pred vami otvorili nové pracovné príležitosti, ako práve teraz. Bohužiaľ, ostatné predsavzatia vás s odchodom januárových dní postupne opúšťajú, a istota je predsa istota.