Zažila som Balaton Sound 2016, maďarský Tomorrowland.

0
4226

Po toľkých superlatívoch na adresu tohto 5 dňového festivalu som si pri príležitosti dovolenky na Balatóne povedala, že to musím otestovať na vlastnej koži. Samozrejme som si pred týmto party šialenstvom zistila pár užitočných vecí ako dopravu, lístky, možnosti platby a iné dôležité informácie, ktoré človek už v eufórií z festivalu či stavu opitosti nerieši. Všetko sa dá pohodlne nájsť a zakúpiť na oficiálnej slovenskej stránke Balaton Soundu. Teda akákoľvek obava z jazyka či celodenného sedenia za počítačom nie je na mieste.

Balaton Sound 2016

Pokiaľ však neradi kempujete a máte záujem ísť len na niektoré dni festivalu či si spraviť dovolenku ako ja, odporúčam ubytovanie rezervovať už teraz alebo najneskôr niekoľko mesiacov dopredu, na koľko je to lacnejšie a zohnať hotel či apartmán v tomto termíne je obrovský problém. Veď len tento rok na festival prišlo okolo 157 000 ľudí!

photo_2016-07-22_15-10-03

photo_2016-07-22_15-09-58

photo_2016-07-22_15-09-51

photo_2016-07-22_15-09-46

My sme s kamarátmi boli ubytovaní v susednom mestečku Siofók odkiaľ to bolo pešo veľmi ďaleko, šaty a vlasy som si pokaziť nechcela tak sme ako správni rozmaznaní  meštiaci sadli do taxíka. To sme aj neskôr ľutovali keďže nás dvoch jedna cesta vyšla 50 Eur, ale za ten neskrivený vlások mi to stálo 😀 Je tam každopádne aj možnosť ísť vlakom, autobusom, skúsiť to preplávať alebo si pozrieť trasu ,,shuttle bus“ , ktorým Balaton Sound disponuje.

Po príchode na miesto kráčajúc dlhou asfaltovou cestou sme boli okamžite unesení atmosférou presne ako z tých všetkých aftermovies  ako majú Ultra Music Festival, Tomorrowlandu a podobne. Chlapi holé hrude, baby v spodnom prádle  a kvetinovými venčekmi okolo hlavy, tancujúc už pred vstupom. To bolo však nič v porovnaní s tým čo nás čakalo za bránami festivalu, obrovský areál s niekoľkými masívnymi stageami, vyzdobený aj ten najmenší stromček, palmy, piesok, obrovská pyramída Heineken, kolotoče vrátane 35 metrového ruského kolesa, mólo na vode, konfety, laserová show, ohňostroj, penová party, balóny, nadrozmerné LED obrazovky  či dokonca ventilátory v krytých stageoch, samozrejme kvalitný zvuk a množstvo ďalších atrakcií, ktoré mi rozžiarili oči ako decku na Vianoce. Ak ste boli hladní či smädní k dispozícii ste mali „milióny“ stánkov s jedlom a pitím od výmyslu sveta aj pohodlné ,,chill out“ zóny kde ste si mohli jedlo v kľude spapať. Platiť ste mohli Mastercard alebo festivalovou kartou, ktorá sa dala na mieste zakúpiť a mohli ste ju využiť aj na iných festivaloch ako napríklad Sziget. Všetko toto a ešte viac sa nachádzalo na jednom mieste a stále ste si mohli nafúknuť čln či spraviť stojku.

photo_2016-07-22_15-09-41

photo_2016-07-22_15-09-32

photo_2016-07-22_15-09-19

Atmosféra bola vynikajúca, žiaden stres, úchylný ožran, pouličné boje či rady na wc. Naozaj mi  za celú dobu neprišiel na um jeden človek, ktorému by som návštevu tohto festivalu neodporučila, vrátane mojej babky! Ak vás hudba nebavila (čo pri rozmanitosti stageov bolo absolútne vylúčené) mohli ste na brehu jazera sledovať romantický západ slnka a garantujem vám, že by ste sa cítili ako vo svojom najkrajšom sne.   Nie nadarmo, tento festival získal ocenenie najlepšieho festivalu strednej veľkosti, organizátori mysleli naozaj na všetko a o tom svedčili aj vysmiate tváre šťastných návštevníkov. Len jedno ma mrzí, že som tam nešla na celých 5 dní čo budúci rok určite napravím.

Čítajte aj:

Balaton Sound 2016 mal obrovský úspech! Festival na vode ľudia milujú!