Nákazlivý hashtag na Instagrame mal pomôcť našim telám, no zlyhal

2
2037

Dokonca aj doktori sú znepokojení zo spôsobu, akým sa používa.

Komunita ľudí orientovaná na rozvoj ľudského tela vytvorila silnú sieť podobne zmýšľajúcich jednotlivcov, ktorých cieľom je podporovať ženy všetkých tvarov i hmotností.

Objavujú sa mnohé pozitívne hashtagy od #EffYourBeautyStandards (Kašlite na normy krásy) po #CelebrateMySize (Oslavujem svoje rozmery), no zdá sa, že najnovší hit na Instagrame – #GainingWeightIsCool (Priberanie je super) to trochu prehnal.

Podporuje totiž iba jediný typ telesného ideálu.

Vo viac ako 80 000 príspevkoch sa ženy vychvaľujú, ako pribrali v posilňovni. Tým v podstate prezentujú názor, že veľké, oblé zadky a postavy v tvare presýpacích hodín sú jediným spôsobom priberania, ktorý sa dá považovať za skvelý.

Dokonca aj lekári sú znepokojení zo spôsobu, ako sa spomínaný hashtag využíva.

„Za istú jeho výhodu považujem, ako odvádza pozornosť žien od vychudnutého imidžu, ktorý prevládal dlhé roky a stále dominuje v móde,“ vyjadrila sa Victoria Jarzabkowski Lindsayová, R.D. pre portál Shape.

„Teší ma, že čoraz viac žien odmieta tento ideál a namiesto toho sa vyberú do posilňovne, učia sa správne a pravidelne cvičiť, a postupom času naberajú na svalovom objeme.

Trápi ma však skutočnosť, že tým vlastne nahrádzame jeden ideál za iný.“

V istom bode dokonca aj Instagram zablokoval možnosť prezerať si spomínané fotografie.

Je síce nesporné, že cvičenie pre zdravie a kondíciu ako aj pocit vo vlastnom tele sú dôležitejšie než čísla na váhe, no z telesného imidžu sa zároveň nesmie stať nijaký trend.

@Regranned from @fjsfit – Lost an ab but grew a calf ? . 30 mins on the stepper had me drenched in sweat, although I prefer a proper stair master, I'm working with very minimal equipment out here in Portugal and this got my HR to those fat burning zones! ? . Even if you're trying to gain muscle and are doing minimal cardio, remember the clue's in the name! – Aerobic training has many benefits for your CARDIOvascular system, not just your waistline! . What's everyone else training today?? ________________________________________________________ #FJSFIT #personaltraining #PT #coach #nutrition #bikini #ukbff #training #istrength #progress #girlgains #iifym #leanin15 #girlswholift #girlswithmuscle #strongnotskinny #fitspo #bikinifitness #bodybuilding #instafit #bbgprogress #fitnessblogger #kaylasarmy #fitfam #motivation #strengthfeed #gainingweightiscool #strengthnotstigma #GFG

A post shared by Best Insta Selfies (@bestinstaselfies) on

Pri takzvanej ortorexii, teda posadnutosti zdravím, môžu byť totiž fotografie inšpirujúce k zdravému životnému štýlu rovnako nebezpečné ako zábery vychudnutých tiel.

Čítajte tiež:

Najhoršie cviky s vlastnou váhou pre vaše kolená

Typ vzťahu, ktorý najpravdepodobnejšie skončí rozvodom

Facebook skenuje vaše profilové aj tagnuté fotografie


Zdroj: http://www.independent.co.uk/life-style/instagram-hashtag-gainingweightiscool-body-positivity-gym-workout-a7996501.html

Comments are closed.