V kluboch sa rozšírila nová droga: Kakao

0
9571

Keď sa surové kakao dostane do krvného obehu, užívateľa zaplaví endorfínové opojenie.

kakao

Čokoláda sa tak stala novou drogou v techno kluboch. Fanúšikovia elektronickej tanečnej hudby užívajú na diskotékach kakao v prášku, ale aj ako tablety či špeciálny nápoj.

Keď sa surové nespracované kakao dostane do krvného obehu, spôsobí endorfínový „rush“. Vďaka vysokému obsahu horčíku pôsobí aj ako svalový relaxant a dodá užívateľovi energiu.

Kakao sa stalo populárnou „drogou“ hlavne v klube Alchemy & Eros v Berlíne, ale svojich priaznivcov si nachádza aj na opačnej strane Atlantiku.

Kakao obsahuje flavonoidy, ktoré zlepšujú cirkuláciu krvi a kognitívne funkcie.

„Šňupanie“ kakaa nemá žiadne halucinogénne účinky. Je možné, že údajné opojenie endorfínmi je z veľkej časti len placebo efekt. Veľkou výhodou novej tanečnej drogy je jednoznačne to, že je legálna.

Oveľa lepšou „výhovorkou“ pre čokoládu a kakao by mohol byť pozitívny vplyv na kognitívne funkcie. Dokazujú to výsledky prieskumu psychológa Merilla Eliasa, ktorý tvrdí, že ľudia, ktorí konzumujú čokoládu raz za týždeň, majú lepšie výsledky v testoch kognitívnych funkcií. Jeho tvrdenie podporujú aj iné štúdie z predošlých rokov. Dôležité je samozrejme konzumovať čokoládu len v rozumnom malom množstve!

Zdroj: independent.co.uk