Predstavujeme Madonna World Tour 2012/13

0
1349

Speváčka Madonna úspešne brázdi vody šoubiznisu takmer 30 rokov. Za ten čas si vybudovala dominantné postavenie na trhu a je právom označovaná za kráľovnú popu. Sama Madonna však seba vníma ako vystupujúceho umelca a zabávača. Práve v týchto dňoch už prebieha predpredaj lístkov na jej nové svetové turné s názvom The Madonna World Tour 2012.

Madonna v súčasnosti pripravuje už svoje deviate svetové turné. Žiadne informácie ohľadom pódia, setlistu, kostýmov či tém jendotlivých vystúpení nie sú známe. Jediné, čo už teraz vieme je, že Madonna plánuje prekonať svoje posledné turné Sticky & Sweet 2008/09. To zarobilo takmer 408 miliónov dolárov a stalo sa najvýnosnejším turné sólového umelca všetkých čias. Show sa pritom konala len v 85 miestach po celom svete.

Podľa tlačovej správy Live Nation, ktorá speváčku zastupuje, bude toto turné obsahovať takmer 90 koncertov. Madonna navštívi Európu, Severnú Ameriku, Latinskú Ameriku, Austráliu a Nový Zéland.
Turné začína 29. mája v Izraelskom Tel Avive a končiť by malo začiatkom roka 2013 v Austrálii. Zatiaľ bolo oznámených 27 koncertov v 25 mestách v Európe a 33 koncertov v Severnej Amerike. Väčšina z nich ide do predaja už tento mesiac.

Ako prví majú predpredaj zaručení členovia Madonninho oficiálneho fan klubu Icon. Rovnako je možné sa do predpredaja dostať i ako nečlen a to zakúpením si „predpredajového“ Live pass členstva, ktoré trvá len 3 dni a stojí 18 dolárov. Až potom nasleduje po 3 dňoch verejný predpredaj.

Lístky sa predávajú rýchlo a niektoré koncerty sú už vypredané. Konkrétne tieto: Berlín a Amsterdam v Európe a New York, Philadelphia, Boston, Los Angeles, San Jose, Seattle, Washington, Toronto, Ottawu a Vancouver.
Pre slovákov vystúpi Madonna najbližšie vo Viedni, na štadióne Ernsta Hapela s kapacitou 50 000 miest. Koncert sa bude konať 29.júla, predpredaj pre členov Iconu začína 21. februára a pre verejnosť 24 februára.

Okrem klasických lístkov na sedenie a státie, ktoré sa pohybujú v rôznych cenových kategóriách od cca 50 EUR po 200 EUR sú k dispozícii aj špeciálne VIP balíčky, ktoré obsahujú rôzne výhody a darčeky. Ich cena sa pohybuje rádovo od 280 EUR po 350 EUR.

Madonna World Tour

Zoznam európskych miest, ktoré boli doposiaľ oficiálne zverejnené prinášame nižšie. Predaj lístkov prebieha postupne. Predpokladá sa, že nejaké koncerty budú ešte pridané.

29. mája Tel Aviv – Ramat Gan Stadium, Izrael
3. júna Abu Dhabi – Spojené arabské emiráty
7. júna Istanbul – Türk Telekom Arena, Turecko
11.júna Záhreb – Maximir Stadium, Chorvátsko
14.júna Miláno – San Siro Stadium, Taliansko
16.júna Florencia – Stadio Artemio Franchi, Taliansko
20.júna Barcelona – Palau St. Jordi, Španielsko
24.júna Coimbra – Es. Cidad de Coimbra, Portugalsko
28.júna Berlín – O2 World, Nemecko VYPREDANÝ
30.júna Berlín – O2 World, Nemecko

2.júla Kodaň – Parken Stadion, Dánsko
4.júla Göteburg – Ullevi Stadium, Švédsko
7.júla Amsterdam – Ziggo Dome, Holandsko VYPREDANÝ
8.júla Amsterdam – Ziggo Dome, Holandsko
12.júla Brusel – Stade Roi-Baudoin, Belgicko
14.júla Paríž – Stade de France, Francúzsko
17.júla Londýn – Hyde Park, Veľká Británia
21.júla Edinburgh – Murrayfield, Veľká Británia
24.júla Dublin – Aviva Stadium, Írsko
29.júla Viedeň – Ernst Happel Stadium, Rakúsko

1.augusta Varšava – National Stadium, Poľsko
7.augusta Moskva – Olimpiyskiy Arena, Rusko
9.augusta Petrohrad – SCC Arena, Rusko
12.augusta Helsinki – Olympia Stadion, Fínsko
15.augusta Oslo – Telenor Arena, Nórsko
18.augusta Zürich – Letzigrund Stadium, Švajčiarsko
21.augusta Nice – Charles-Ehrmann Stadium, Francúzsko