Pozývame vás na scénické predstavenie: ŽENY V NÁDEJI

0
2307

Ženy v nádeji

Podvečer 4. decembra 2016 ručičky hodín v kaštieli Dolná Krupá naberú opačný smer a stroj času nečakane spojí osudy štyroch svätíc adventu s príbehmi nežnejších polovičiek histórie. Tie sa v prúde nádeje stanú hlavnými hrdinkami scénického predstavenia Ženy v nádeji.


Tip redakcie: Kysucká D3 sa začne stavať do konca roka


Počas druhej adventnej nedele v kaštieli Dolná Krupá začne pre netrpezlivosť malého grófa Jozefa Brunsvika čas plynúť netradičným smerom. Dvanásťročný šľachtic v honbe za vianočnými darčekmi chce urýchliť skončenie štvortýždňovej predvianočnej prípravy na príchod Spasiteľa. V jednom okamihu pozapaľuje na adventnom venci naraz všetky štyri sviece a časostroj jedálenských hodín pretočí o pár týždňov dopredu, na Štedrý deň. Svojím konaním si nielenže rozhnevá Pána času, ale predovšetkým tomuto mocnému vladárovi rozsype jeho starostlivo zoradenú kartotéku týkajúcu sa adventného obdobia. Vďaka tomuto príde k historicky neuskutočniteľným stretnutiam, a to k schôdzke štyroch najvýznamnejších svätíc adventu s nositeľkami ich mien. Ako napríklad, sv. Barbory a kráľovnej Barbory Celjskej, sv. Lucie a Lukrécie Borgia, sv. Adelaidy a Adely Ostrolúckej, sv. Evy a prostorekej slúžky Evy.

Aké príbehy prinesú všetky tieto ženy? Budú sa mať vôbec spoločne o čom porozprávať? A prečo práve nádej spája ich osudy?

Odpovede na tieto otázky je možné dozvedieť sa v kaštieli Dolná Krupá v nedeľu 4. decembra 2016 o 17.00 hodine. Divadelne spracovaný príbeh o sväticiach, aristokratkách a obyčajných ženách adventu sprostredkujú členovia divadelnej skupiny teatro ORLUS.

Čítajte tiež:

Štrajk pilotov nemeckej Lufthansy ovplyvní spojenie s Budapešťou a zasiahne 100.000 cestujúcich

Oznámili nominácie na hudobné ceny Český slávik