Zdeněk Troška a nová komédia Babovřesky mali problém v kostole

0
4598

Zdeněk Troška natáča novú komédiu z dedinského prostredia, kde trochu viac rozvinie tému babských klebiet. Všetci vieme, že druhé Slunce Seno to nebude a viacerí zas dúfame, že nepôjde o tak otrepaný prehnaný film ako trilógia Kameňákov. Babovřesky majú byť komédiou o typických klebetniciach a samozrejme o jednej najväčšej. Keďže výraznú úlohu vo filme, ktorý príde do kín začiatkom budúceho roka, hrá nový farár, niektoré scény sa museli nakrúcať v kostole. Nového filmového farára vopred dedinské klebetnice očakávali ako váženého staršieho pána, no keď sa v obci objaví farár mladý a plný energie, tu by mala začať hlavná línia tejto komédie.

Problém so skutočným farárom
Podľa českých zdrojov denníka Ahaonline však mal režisér problém s farárom v obci Dříten. Miestny kostol patrí obci a práve tá aj povolila nakrúcanie filmu. Voči tomu sa ohradil miestny farár, ktorý samozrejme ako inak celú vec berie ako hrubé zneuctenie kostola a snažil sa vehementne proti filmu bojovať. Pravdou však je, že kostol cirkev nechcela a preto ho dostala do správy obec, ktorá zhodnotila nakrúcanie ako slušné a nijak nepoburujúce.

Film inak pokračuje naďalej svojim pokojným tempom a v dobrej nálade, ako na viacerých miestach režisér Zdeněk Troška aj spomenul, ľudia s ním točia radi. Dokonca pár z nich aj komentuje príspevky na facebooku filmu. Ako v minulosti, aj v tomto filme sa okrem hercov objaví aj značné obyvateľstvo konkrétnych dediniek, kde sa nakrúca.

Scenár napísal Slovák
Autorom scenára je Slovák Ľuboš Draganovský. Zdeňkovi ho však poslal pred viac ako desiatimi rokmi a keďže ho neustále nejakí ľudia prosili, aby nakrútil niečo ďalšie z dedinského prostredia, siahol po stále odloženom Ľubošovom scenári a skontaktovali sa. Na portáli Style.hnonline.sk tiež redaktor Ľuboša vyspovedal, ako to s tým scenárom bolo. Prezradil tiež, že pôvodný scenár spločne už pred dvoma rokmi začali prerábať a v tej dnešnej verzii je ďaleko viac priestoru aj pre ďalšie postavy.

Herecké obsadenie
Herecké obsadenie bude naozaj bohaté na známe mená. Hlavné postavy tvoria Veronika Žilková (pani starostová), Jana Synková (klebetnica Horáčková, pracovníčka na obecnom úrade), Lucka Vondráčková, Lukáš Langmajer v úlohe farára, Pavel Kikinčuk… ale objaví sa tam aj Lucie Bílá.

Zdroj foto: Facebook www.Babovřesky.com, http://www.facebook.com/Babovresky http://www.facebook.com/photo.php?fbid=442841139059780&set=a.442841099059784.105928.397858476891380&type=1