Zaneprázdnená Kelis – nová hudba, kniha i moderovanie

0
1416

Americká speváčka Kelis nie je na hudobnej scéne žiadnym nováčikom. Ako sólová speváčka brázdila vody americkej hip hopovej scény od roku 1999, keď vydala svoj úspešný debut Kaleidoscope, s ktorým dobila americký i európsky trh a stala sa svetovou hviezdou. Po úspechu debutu nasledovali menej úspešné projekty Wanderland (2001) , Tasty (2003) , Kelis Was Here (2006) s pár hitmi. Osobné problémy, súdne ťahanice o výživné s exmanželom – americkým raperom Nasom sa podpísali aj na jej kreativite a chuti pracovať na novej hudbe.
Nie nadarmo sa však hovorí, že hudba môže byť aj liekom. Hneď ako si Kelis dala do poriadku súkromný život, zmenila svoj image a z hip hopu presedlala na tanečnú hudbu. Oslovila najlepších Dj-ov a producentov súčasnosti (David Guetta, Boys Noize, Jean Baptiste a Benny Benassi) a minulý rok v máji vydala megaúspešný combackový album FleshTone s hitmi ako Acapella, Scream, 4th of Jully a Brave. Na albume, ktorý je celý tanečne ladený sa Kelis doslova vyspievala zo svojich problémov. Spolu so švédskou speváčkou Robyn absolvovala aj turné po amerických kluboch.
Tento rok Kelis prijala pozvanie ďalšieho tanečného mága a producenta Calvina Harrisa, k spolupráci na jeho singlovej nahrávke Bounce, ktorá vyšla v júni a obsadila 2. miesto v UK singles chart.
Momentálne Kelis pripravuje kulinársku knihu receptov , kolekciu vlastných módnych doplnkov a uchádza sa o post moderátorky modelingovej reality show na hudobnej stanici VH1. Povráva sa, že by si aj rada zahrala v nejakom seriáli či filme.
Zdá sa, že ak sa nedarí v osobnom živote, treba to skúsiť v tom pracovnom a naštartovať svoju kariéru!