Záhadný objekt na dne Baltického mora vypína elektroniku

2
2538

Dávnejšie sme vás informovali o náleze na dne Baltického mora. Podarilo sa tam totiž nájsť obrovský objekt presného kruhu, ku ktorému vedie brzdná alebo vzletová dráha dlhá niekoľko stoviek metrov. Vedcom vtedy chýbali prostriedky a technika, aby preskúmali, čo je to za objekt na dne mora tak presného kruhovitého tvaru a prečo vlastne je na tomto mieste. V posledných týždňoch však už prebieha výskum tohto objektu a odborníci sa nestačia diviť.

Objekt je záhadný
Je presný, tvorí ho ako keby hladký pieskovec. Nedokáže zatiaľ nikto povedať, prečo v takomto tvare. Po internete existuje množstvo názorov. pokojne to pritom môže byť štupeľ konzervujúci niečo, čo nemalo byť vidieť a brzdná stopa môže byť len smer, v ktorom túto zátku posúvali. Lenže kto? A na čo? Ku každej jednej hypotéze existuje stovka ďalších otázok. Ani tí, ktorí sa k neznámemu objektu prilížili nedokázali o ňom povedať úplne nič. No jednu vec si všimol každý z nich.

Elektronika zlyháva
Všetko, čo funguje na elektrinu, ako prístroje, ponorky, telefóny, sonare, rôzne meracie prístroje, to všetko sa vypína a zlyháva. Merané hodnoty nemerajú presne a prístroje zlyhávajú opakovane. Akonáhle sa dostávajú mimo objekt v dostatočnej vzdialenosti, opäť všetko funguje bez problémov. V tesnej blízkosti sa teda tento objekt nenechá presne zmerať. Ešte že diaľkové sonary priniesli informáciu o vzhľade objektu a niektoré kamery aj ako také zábery z hĺbky.

Video ešte pred zahájením priameho výskumu pod vodou

Nadšenci už vytvorili aj animáciu vesmírnej lode

photo: video youtube, informácie priniesli viacero portály, po nás aj niekoľko slovenských.

Comments are closed.