Týranie zvierat vo svete: Zabíjanie psov, aligátorov a ďalších

0
3445

Pozor, nasledovný článok a obsah je naozaj len pre odvážnych. Týmto článkom sa nesnažíme hrať na objaviteľov niečoho celkom nového. Aj podľa veku jednotlivých videí zistíte, že to novinka nie je. Stojí však za zmienku, čo sa deje vo svete mimo nás. To, že zvieratá sú súčasťou jedálnička všežravcov, a teda aj človeka, je vec evolúcie, vec už práve o tom, že človek sa vyvíjal aj na mäsovej potrave. Niekto celý protest proti zabíjaniu zvierat rieši vegeteriánstvom, iní skrátka zostávajú všežravci. Sú na tomto svete však aj také zvieratá, ktorých zabíjanie je pre nás nemysliteľné. Že je na pultoch predajní v predaji hovädzina, bravčovina, či kuracina je vecou bežnou. Ale dokážete si predstaviť škrečky, psov, mačky a ešte neuveriteľné podmienky, pri ktorých sú usmrtené a ešte aj to nie hneď, ale až po dlhých minútach nepredstaviteľného utrpenia? Na pultoch našich predajní sú zvieratá chované na družstvách a následne usmrtené v bitúnkoch. Aspoň u nás by sme sa nestretli s tým, že by mäsiar nechal zviera zámerne trpieť a ešte by sa pýšil zaujímavosťou pred ostatnými.

Čína, krajina, ktorú by sme inak mohli nazvať s kľudným svedomím aj krajinou zverstiev, špiny a nechutnosti, asi kraľuje v rebríčku toho, čo sa bežne na ulici deje, čo sa je, ba dokonca ponúka verejne v predajniach a v reštauráciách. Na serveri Youtube sa dá naraziť napríklad na video nemeckých turistov, ktorí sú nadšení zo psej polievky na dovolenke vo Vietname. Živé korytnačky v čínskom TESCU zabalené do pleteného obalu, kde sa môžu len bezbranne pohybovať a čakať nenažraného nového majiteľa, ktorí korytnačku istotne nebude mať na okrasu v akváriu. Po Číne a ostatných Ázijských krajinách by sme podobné prvky našli ešte v Afrike, následne potom v arabských krajinách, Austrálií, Tichom oceáne a v tomto rebríčku až ďaleko potom je Európa so Severnou Amerikou.

Chcem varovať, že nasledovný výber videí je výhradne pre silné žalúdky a v žiadnom prípade ho nesmú pozrieť majitelia psov a mačiek s veľkou predstavivosťou a úzkou väzbou na svojho štvornohého kamaráta.

Hneď prvé video uvádzam absolútneho nechutného magora. Výzorovo vypadá ako psychopat, povahovo ako kretén a úbožiak. Nakrúca video, ktoré ho očividne veľmi zabáva. Malý aligátor má odrezanú hlavu a naporcované telo. Vďaka inému obehovému systému a vnímaniu orgánov krokodíla, než u iných zvierat, ešte žije dlho po oddelení. Vedľa hlavy mu leží jeho chvost. Hýbe očami, má zviazané ústa a jeho zvyšok tela onedlho budú porciovať. Očividne aj zvyšok tela ešte cíti bolesť, snaží sa ujsť, hýbe končatinami aj po rozpolení zvyšku. Magor kameraman sa zatiaľ náramne zabáva. Pozorovať je možné aj rybu, ktorá má oddelené telo, ale väčšinu vnímajúceho tela má pri hlave, žije a pohybuje ústami.

Živé korytnačky v TESCU (Čína):

Čínsky psí priemysel, sťahovanie psov z kože, porciovanie mäsa a zabíjanie psov. Video naozaj výhradne pre tých, čo to myslia vážne. Dokážete si len trochu predstaviť, že by sa toto malo diať vášmu miláčikovi? (pôvodné video Youtube odstránil pre priveľkú agresivitu, úprava z decembra)

Video z Gazy:  Krásny príklad toho, ako majú detičky náramnú radosť z korytnačky. „Jéééj, máme na pláži korytnačku kožatku. Je chránená medzinárodnými zákonmi, ale s takými zákonmi si môžu vytrieť…“ Zabíjanie krásnej veľkej kožatky tiež nie je nič, čo by náš dovolenkár rád videl. Najmä keby ich radšej videl v mori….

a ešte  http://www.youtube.com/watch?v=eydRu4RnkQU

Nezabúdajme na to, čo sa deje, a kde sa to deje…