Yanni, klavírový mág z Grécka, zahrá prvýkrát 2. mája v Českej republike

0
2576

Yanni, grécky pianistaNeobyčajný hudobník Yanni, je vo svete známy ako klavírový mág. Napriek tomu, že nikdy neštudoval hudbu a naučil sa hrať na klavíri sám, jeho hudbou dokáže prekvapiť a očariť veľké publikum. Najvýraznejšie sa do povedomia milovníkov hudby dostal svojim živým koncertom Yanni Live at the Acropolis v roku 1994, alebo nimináciou Grammy za album Dare to Dream v roku 1992. Zaujímavosťou je, že pôsobí ako hovorca NASA a spolupracuje aj so známou nadáciou na ochranu ohrozených druhov WWF. Hoci ho na Slovensku len tak skoro neuvidíme, 2. mája 2014 sa objaví v susednej Českej republike.

V máji zahrá v Prahe
Spoločne s početným orchestrom sa Yanni Hrysomallis, ako sa občianskym menom volá, predstaví 2. mája 2014 o 20:00 hodine v pražskej Tipsport Aréne. Po prvý krát v Čechách ako hudobník prinesie šou, ktorú nazval All New, v ktorej je obsiahnutý nový album Truth of Touch a aj jeho slávnejšie skladby z minulosti.

Tlačová správa agentúry NoGup koncert predstavuje bližšie: „Yanni patrí k najvýraznejším inštrumentalistom a najuznávanejším skladateľom súčasnosti, získal viac ako 35 platinových a zlatých platní, predal viac ako 25 miliónov albumov, legendárnymi sa stali jeho koncerty v gréckej Akropole, Taj Mahale v Indii, Zakázanom meste v Pekingu, v londýnskej Royal Albert Hall a v El Morro v Porto Ricu. Yanniho nadčasová hudba od roku 1988 tradične sprevádza televízne prenosy vrcholových športových udalostí, vrátane Olympijských hier, Super Bowl, Tour de France, alebo PGA golfových šampionátov. Podmanivé tóny symbolicky prepájajú milióny jeho priaznivcov – návštevníkov vypredaných koncertných turné po celom svete i divákov pri televíznych obrazovkách. Záznam jeho vystúpenia na tradičnom čínskom jarnom festivale Gala, kde zahral, ako prvý zahraničný umelec v histórii, sledovala miliarda ľudí…
Plno fanúšikov a aktívny fanklub má charizmatický Yanni tiež v Českej a Slovenskej republike, v máji budú mať konečne príležitosť zažiť Yanniho live!
Vstupenky na prvý Yanniho koncert v Českej republike 2.5. 2014 v Tipsport Aréne v Prahe, sú v predaji v sieti Ticket Art – www.ticket-art.cz a Ticket Portal – www.ticketportal.cz.