Výsledky ankety TOP krimi a TOP autor

0
1731

Apríl bol mesiacom severskej detektívky. Fanúšikovia tohto žánru vyberali na www.severskekrimi.sk najobľúbenejšieho severského autora a TOP severské detektívky za rok 2016. Čitatelia navyše hrali o atraktívne ceny – poznávací zájazd do Nórska s CK Bubo, či knižné balíčky podľa vlastného výberu. 

TopKrimi_800x400

TOP autor

S veľkým odstupom sa najobľúbenejším autorom severskej detektívky stal Samuel Bjork, ktorý bol vlani v novembri aj na Slovensku. Zatiaľ u nás vyšli len dve jeho knihy, Cestujem sama a Sova, no stihol si získať množstvo fanúšikov, ktorí sa nevedia dočkať ďalšieho príbehu dvojice kriminálnych vyšetrovateľov Holgera Muncha a Mie Krügerovej.
Druhou najobľúbenejšou autorkou je Camilla Läckbergová a bronz získava Jorn Lier Horst.

TOP krimi

Samuel Bjork získava double – je nielen TOP autorom, ale aj jeho Sova sa stala s predstihom najobľúbenejšou detektívkou roka 2016. V lese sa našlo telo tínedžerky Camilly, ktorá bola tri mesiace nezvestná. Niekto ju rituálnym spôsobom zavraždil, možno aj týral a mučil. Opatrne ju položil na lôžko z vtáčích pier, nahú, a okolo tela umiestnil sviečky v tvare pentagramu. Podľa súdneho lekára obsah jej žalúdka vypĺňali pelety. Vtáčí zob…
Na druhom a treťom mieste skončili knihy dvojice Hans Rosenfeldt a Michael Hjorth zo série Sebastian Bergman. Hrob v horách a Učeň. A karty v tej budúcoročnej ankete určite zamieša aj aktuálny 4.diel série Nemý svedok, ktorý patrí medzi najlepšie detektívky tohto obdobia.

Kompletný rebríček TOP 10 krimi a autor nájdete na
www.severskekrimi.sk 

Samuel Bjork: http://www.severskekrimi.sk/autori/samuel-bj248rk-62.html

Čítajte tiež:

Čo sa stane ak sa týždeň stravujete ako modelka Victoria’s Secret

Ako predísť hádke s partnerom. Pomôže vám tento algoritmus

Mierotvorcovia, ktorí za svoje vízie zaplatili životom