Úžasné video: Walk Off The Earth a piati hrajú na jednej gitare

0
2011

Toto sa podarilo. Zväčša keď sa jednej gitary chytí viac ako jeden, nedá sa to počúvať. V tomto prípade kapela Walk off the Earth predviedla perfektný kúsok, ktorý momentálne znamená raketový posun v kariére, pretože originálny nápad a exceletný výkon na youtube a 66 miliónov pozretí o tom svedčí. Cover verzia pesničky od Gotyea „Somebody That I Used to Know“ získala parádnu verziu.

Z počiatku by sa možno zdalo, že hlavným a najviac vyťaženým hráčom je ten s prstokladom, no koniec koncov, ani všetci ostatní to nemajú o nič ľahšie. Spievajú nakoniec vlastne všetci z nich a aj ten, čo sa javí ako najmenej vyťažený má svoju úlohu, ktorá by chýbala v jeho neprítomnosti. Viachlasný spev, basové zvuky odohraté na tom istom hmatníku, kde sa hrajú tóny na tenkých strunách… úžasný nápad. Perfektné video sa podarilo natočiť viac menej bez nejakej vážnejšej chyby. Ide najmä o jednoliaty kus, kde si nikto z celkom piatich ľudí nedoprial zapochybovať, zaseknúť sa, či zlyhať. Jednoliaty kus niečoho podobného je u komerčne známych ľudí absolútne neznámou. Tu sa pozná pravý talent, vtipnosť a originalita. Kapela zároveň podporuje aj predaj ich skladby na iTunes. Teraz majú zrejme o živobytie postarané.

Všimli si ich už niektoré médiá, napríklad však aj Ellen Degeneres vo svojej šou, kam ich pozvala a opäť zahrali na požiadanie skladbu naživo bez azda žiadnych výrazných chýb. Na prvý krát aj tento výkon slušný… Ellen im dokonca venovala darček 5 elektrických gitár, aby sa nemuseli už nikdy viac deliť.

Nejde pritom o prvé originálne video:
Kapela sa už u nás nedávno objavila pre iné video. Vtedy sa im podaril parádny cover skladby Someone Like You od Adele. Pozrite si tento článku priamo tu.