Ufo na Slovensku: V Trenčíne zalarmovali políciu kvôli lampiónom

0
1680

V Trenčíne volali ešte v roku 2009 viacerí ľudia na políciu vystrašení z lietajúcich tanierov. Tie mali vidieť na oblohe, pričom ich malo byť celkovo až 19. Lietajúce svietiace objekty sa vznášali na oblohe a len pomaly menili formáciu. Človek by si možno naozaj myslel, že prichádza koniec sveta a idú k nám návštevníci z vesmíru. Video sa podarilo nájsť len náhodou a po jeho pozretí sa nestačím čudovať.

Žiadne UFO ale lampióny
Televízia Markíza do zrejme televíznych novín dala reportáž, ktorá vyznieva naozaj smutne komicky. Evidentne vypustené lietajúce lampióny, ktoré sa správajú presne tak, ako objekty na videu, nemohli byť považované za UFO. Žiaľ senzácia je lepšia ako pravda a neznalosť občas spraví hlupákov aj z nás… ale televízia Markíza? S plnou vážnosťou redaktora, ako aj mestských policajtov bolo video uvedené ako UFO. V pravom slova zmysle je to správne, pretože definícia skratky UFO napĺňa jej význam, ale všetci mali v tomto prípade na mysli zelených mužíčkov, mimozemské technológie a bohvie čo ešte.

Úsmevná výpoveď „UFOlógov“
Ak chcete byť UFOlóg, stačí sa ním stať prehlásením, že ním ste. UFOlóg sa nemá o čo oprieť, maximálne si pozrel niekoľko videí, pár príbehov a prečítal nejakú scifi literatúru. Následne je slávny, pretože jedine za ním budú putovať všetky médiá, ktoré v slepej dôvere v odbornú informáciu a názor nedostanú nič logické. Na videu redaktor televízie hovorí, že jasno majú ufológovia. Pritom sa na názor pýtali len jedného, amatérskeho UFOlóga, ktorého vyjadrenia mi často nedávajú zmysel a možno viac by ako amatérsky UFOlóg povedal Jano z Popradu. Zaujímavá je veta: „sa jedná o objekty UFO, ktoré patria do kategórie neznámych lietajúcich objektov. Videl som už takéto zábery niekoľko, naposledy v Čechách, aj v zahraničí…“ V prvom rade skratka UFO znamená neidentifikovateľné lietajúce objekty. Ak teda odborník na UFO nevie, že nepovedal vlastne nič a UFO nemôže patriť do kategórie lietajúcich neidentifikovateľných objektov, ak samotné UFO tým objektom má byť. V 2. rade je už len drobnosť, že Čechy akoby neboli zahraničie.