Účinkujúci na festivale Slnovrat 2012: Chinaski, Polemic, Hrdza a ďalší

0
1261

Už o krátky čas na hrade Červený Kameň máte možnosť navštíviť letný festival Slnovrat, na ktorom bude hlavným ťahákom česká kapela Chinaski. Slnovrat sa koná 23. júna 2012 v čase od 16:00 do 23:00 v areáli hradu Červený Kameň. Návštevníci majú pritom hradné brány otvorené už od 14:00 hodiny. Pripravili sme pre vás nižšie prehľad účinkujúcich a aj ukážku z tvorby.

Krátke spoznávanie:
Hrdza: kapela, ktorá vystúpi ako prvá, funguje už 12 rokov. Kapela od roku 2003 úspešne festivaluje a v roku 2010 sa tiež prebojovala do štvrťfinále pesničkovej súťaže Eurosong. Hrávajú aj za hranicami Slovenska a sú držiteľmi niekoľkých hudobných ocenení aj mimo domova.

Družina: Kapela Družina spolupracovala s viacerými slovenskými interpretmi a známymi menami. Venuje sa slovenskému folklóru, avšak odplašte fantáziu uberajúcu sa smerom na festival vo Východnej. Družina vystupuje v štýle ako český Čechomor, alebo Boban Markovič a Goran Bregovič.

Funny Fellows: Toto hudobné zoskupenie možno poznáte z iných podujatí a vystúpení mimo festivaly. Hudba z 20. až 40. rokov možno mladým až tak veľmi nič nehovorí, no v podaní FF vyznieva prijateľne. Hudba je pritom hraná na dobových nástrojoch, aj kostýmoch. Sprevádza ju neraz šou a vedia urobiť zábavu. Pravidelní návštevníci rôznych festivaloch ich skrátka poznajú a možno ich spoznáte čoskoro aj vy.

Polemic: Bratislavská kapela Polemic je na festivaloch už povinný inventár. Neustále vyťažení chalani si užívajú svoju neutíchajúcu popularitu, ba mnohí fanúšikovia pokladajú za povinnosť byť na každom ich koncerte. Autori hitov ako Komplikovaná, Ona je taká, Slnko v sieti či SKA sa nám predstavia presne od 18:00 do 19:00 hodiny.

Chinaski: Chinaski je už niekoľko rokov hudobná stálica v Českej republike, populárna aj u nás. Len nedávno prišla kapela o jedného člena vďaka nečakanej smrti bubeníka, no kapela opäsť zas nejaký čas pevne stojí na nohách a pošťastí svojou prítomnosťou návštevníkov Slnovratu.