Tvrdá maďarská provokácia stále online

1
1942

„Na bratislavskom hrade vlaje maďarská vlajka. Najsevernejšie miesta Slovenska patria Maďarsku a Slováci ich momentálne okupujú. Každé mesto, dedinka, aj nová dedinka majú maďarský názov. Slováci, hoci sú na Slovensku doma, vlastne nie sú doma .“ – Aj takéto informácie by ste získali zo stránok, ktoré celé roky nerušene ponúkajú informácie vyrážajúce dych. Už pred rokmi stránky fungovali a deje sa tak dodnes. Stránky magyar-eletter.hu, nielen že vyhlasujú celé Slovensko za maďarské územie, dokonca aj dedinky vzniknuté po II. svetovej vojne nazýva maďarským menom, popisuje podrobne svoju verziu myšlienok a histórie v anglickom aj maďarskom jazyku. Na stránke vás dokáže veľmi prekvapiť fakt,  že niektoré mestá, ktoré si vyhľadáte cez sekciu MAPA, majú prívlastok „okupované Slovákmi“. Vari nám nejaký blázon nechce tvrdiť, že doma nie som doma, a som cudzinec vo vlastnom štáte, a my len okupujeme maďarské územie. Zámerne sme si preto v mape vyhľadali krásne naše mesto Trenčín. Zistili sme, že je z Uplands (zrejme Horné Uhry) a volá sa vo svojom originálnom názve Trencsén. A vraj „momentálne okupované / obsadené Slovákmi“. Dobre teda, otestujeme celkom sever, ten najsevernejší sever, kde je známe tvrdé neuznávanie akýchkoľvek maďarských verzií histórie a podobných provokácií. Žilina sa v skutočnosti volá Zsolna a tiež ju momentálne okupujú Slováci. Ale prečo momentálne? Má to byť aktuálny stav, lebo neskôr sa bude tento stav meniť?

Dávame Čadcu, úplný sever. Zisťujeme, že sa má volať Csaca. Maďarská podceduľa pred obcou by bola zrejme ihneď skartovaná. A čo absolútny sever? Ako sme sa učili na zemepise ešte na škole, najsevernejšie je obec Skalité. Takže aj tá je maďarská, je momentálne obsadená Slovákmi a volá sa Sziklasoros. Miesta, ktoré sú známe tvrdým odporom voči maďarskej okupácii a tvrdým odporom voči násilnej maďarizácii,  sa aj napriek nulovej prítomnosti Maďarov a úspešnosti ich tlakov predsa volajú a stránkou považujú za maďarské. Ale skúste si dať mesto Bratislava. Jej názov Poszony je známa a stará vec. Pozrite si však fotografie. Na bratislavskom hrade vlaje maďarská vlajka. Na bratislavskom hrade?

Dokedy bude vlastne fungovať tento web, ktorý sme mali možnosť navštíviť už v roku 2005? Ide o súčasť šialených stránok www.trianon.hu, a absurdných obrázkov tam je možné nájsť viacero. Smutné však je,  že stránky majú anglickú verziu, čím sa stávajú prístupné celému svetu. Na získanie silne pomýlenej predstavy o histórii a o pravde  hocikomu zo zahraničia to celkom postačí.

Hľadanie slova Bystrica – našlo ich viacero, dokonca aj tie celkom na severe.
Slováci okupujú vlastný štát

Hľadanie mesta Čadca
Slováci okupujú vlastný štát

Hľadanie obce Skalité
Slováci okupujú vlastný štát

Mesto Trenčín
Slováci okupujú vlastný štát

Comments are closed.